dinsdag 10 juli 2012

Povere overwinning tegen Helvoirt

Op dinsdagavond, 10 juli 2012, speeld FC Den Bosch bij en tegen het jubilerende v.v. Helvoirt de 3e oefenwedstrijd in het voorbereidingsprogramma.

Lees het verslag van FC Den Bosch Fans.nl
FC Den Bosch boekte een 0-3 overwinning tegen Helvoirt in een matig duel. In het kader van het 75-jarig bestaan van de club uit Helvoirt kwam FC Den Bosch voor de vierde keer in de geschiedenis op bezoek in Helvoirt.
FC Den Bosch trad aan in een opstelling zonder verrassingen. De eerste goal van FC Den Bosch viel in de elfde minuut. Na een corner viel de bal vlak voor de voeten van Tim Hofstede die vrij eenvoudig kon scoren. Daarna waren er genoeg kansen voor FC Den Bosch, dat zoals het hoort, de wedstrijd domineerde. De keepers van Helvoirt werden echter te weinig getest en zo gingen de ploegen de kleedkamers in met een 0-1 ruststand.

In de tweede helft werden drie wissels doorgevoerd en werd er in een 4-4-2 systeem gespeeld. Met Seuntjens én van Weert in de spits liep het iets beter en dit resulteerde in de 50e minuut in een tweede goal. Ralf Seuntjens stuurde Tom van Weert diep met een steekpass die vanaf rechts alleen op de goal afliep. Van Weert speelde beheerst over naar van den Broek die was meegelopen en makkelijk kon intikken. Het derde doelpunt kwam tot stand via een goede voorzet van Justin Tahapary die Van Weert bereikte bij de tweede paal waar hij fraai inkopte. Helvoirt, dat uitkomt in de derde klasse, werd gedurende de wedstrijd nog een aantal keer gevaarlijk door individuele fouten aan de kant van FC Den Bosch maar de goed keepende Appels hield Den Bosch op die momenten goed op de been. Donderdag wacht tweedeklasser vv Heeswijk.

v.v. Helvoirt - FC Den Bosch 0-3 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Appels; Tahapary, Hofstede, de Bock, van Dinther ('46 Brock); van Brakel, van den Broek, de Vogel ('46 Seuntjens); Vlug ('46 Boldewijn), van Weert en Wolters ('60 Bilgin).