dinsdag 17 juli 2012

FC Den Bosch te sterk voor gelegenheidsformatie

Op dinsdagavond 17 juli 2012 speelde FC Den Bosch op het eigen trainingscomplex alweer de 6e oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen "team Koot Azur". De Boschenaren wonnen de wedstrijd werd met 3-0.

Lees het verslag van FC Den Bosch Fans.nl
Koot Azur, een team bestaande uit bij makelaar Adick Koot aangesloten spelers die zonder contract zitten of die een stap hogerop willen maken, was dinsdagavond geen partij voor FC Den Bosch. Ondanks uitblijven van groots spel werd het 3-0. De thuisploeg (die aantrad zonder de as van het basiselftal) had de hele wedstrijd een veldoverwicht, maar kon met name in de eerste helft moeilijk tot kansen komen. Bij de eerste, zelfgecreëerde, mogelijkheid van spits Anthony van den Hurk was het wel raak. Een goede persoonlijke actie werd doeltreffend afgerond: 1-0. Daarmee was de koek voor de eerste helft eigenlijk al wel zo'n beetje op. De bezoekers kwamen sporadisch over de middenlijn, maar kregen wél kansen op de gelijkmaker. Doelman Simon van Beers peerde onder een terugspeelbal door, die tot zijn opluchting net langs de goede kant van de paal in het zijnet belandde. En even later zorgde een Koot-aanvaller ervoor dat de bal opnieuw net langs de paal verdween. Toch was het FC Den Bosch dat voor rust nog wist te scoren. Van den Hurk werd hard onderuit geschopt binnen de zestien en gelegenheidsaanvoerder Jeffrey Vlug faalde niet vanaf de stip.

Na de pauze vier nieuwe gezichten aan Bossche zijde en met name Randy Wolters liet zich in de beginfase zien. Na een voorzet van de linksbuiten hield een andere invaller, Ralf Seuntjens, het overzicht en daardoor kon Vlug opnieuw vrij binnenschieten: 3-0. Scheidsrechter Lorenzo Cairo had de wedstrijd daarna kunnen beëindigen, want de score zou niet meer veranderen. Van Beers hield zijn doel schoon, maar ook FC Den Bosch kwam niet meer tot doelpunten. Onder meer Wolters, die op links een goed koppel vormde met Joey Brock, was nog een paar keer gevaarlijk, maar de Bosschenaren scoorden een doelpuntje minder tegen de gelegenheidsformatie dan Telstar eerder deze week (zij wonnen met 4-0).

FC Den Bosch - Koot Azur 3-0 (2-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Simon van Beers; Justin Tahapary (46. Sander van Weert), Jeffrey Buitenhuis, Daan van Dinter, Moreno Rutten (46. Joey Brock); Rinke Pennings, Ilias Zaimi, Jeffrey Vlug (56. Maarten Boddaert); Enzio Boldewijn (62. Anthony van den Hurk), Anthony van den Hurk (46. Ralf Seuntjens), Emre Bilgin (46. Randy Wolters).