woensdag 4 juli 2012

Makkelijke tegengoals worden FC Den Bosch fataal

Op woensdagavond 4 juli 2012 speelde FC Den Bosch de eerste oefenwedstrijd tegen de Belgische eerste klasser OHL. De wedstrijd stond in het teken van de vriendschapsband die de gemeentes Leuven en 's-Hertogenbosch al 750 jaar koesteren. Waar de Bosschenaren pas 2 trainingen achter de rug hebben, is de Belgische opponent namelijk al 3 weken in voorbereiding. De Belgen wonnen dan ook met 1-2.

Nog een saillant detail. FC Den Bosch was gereed om met de oranje uitshirts te gaan spelen toen de scheidsrechter dat toch niet zag zitten. OHL speelde in het rood. Kennelijke lagen de blauwe thuisshirts niet klaar, waarop in het donkerblauwe trainingsshirt werd gespeeld.

Lees het verslag van fcdbfans,nl

FC Den Bosch heeft de eerste oefenwedstrijd van 2012-2013 verloren. Het bezoekende OH Leuven won met 1-2, dankzij twee simpel weggegeven doelpunten voor rust. In de tweede helft was de thuisclub beter, maar scoorde alleen Emre Bilgin.
Pas na enkele trainingen moest Den Bosch al meteen vol aan de bak, tegen een tegenstander die al een aantal weken aan de gang is. De eerste save was dan ook van aanvoerder Begois, maar na een kwartier kreeg ook de thuisploeg twee goede mogelijkheden. OH Leuven kwam desondanks op voorsprong. De nummer 27 kreeg de bal tien minuten voor de pauze vrij voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit: 0-1. Op slag van rust werd de marge zelfs verdubbeld toen een vrije trap van de nummer 17 tussen een oerwoud van benen rechtstreeks in het doel ging.

Na de thee kwamen aan Bossche zijde elf nieuwe namen binnen de lijnen. Zij drukten de Belgen meteen terug op eigen helft en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Een prachtig doelpunt van Bilgin, die de doelman voor zijn doel zag staan en zijn inzet mooi via de paal zag binnenvallen. Tot de gelijkmaker kwam FC Den Bosch niet, al was Ralf Seuntjens (die de aanvoerdersband droeg na rust) er na een mooie kapbeweging dichtbij.

Hoewel OH Leuven amper nog op de Bossche helft kwam, werd in de slotfase nog een goal van hen afgekeurd. Daarna kreeg Jelle de Bock het nog even aan de stok met oud-Bosschenaar en captain Wim Raymaekers, die gevaarlijk in kwam. Tot slot was het meespelen van Thomas van der Haeghen in de eerste helft ('op tien') het vermelden waard. Hij kon de meeste aanwezigen echter niet echt overtuigen.

FC Den Bosch - OHL 1-2 (0-2). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
Opstelling FC Den Bosch 1e helft: Kevin Begois; Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede, Daan van Dinter, Moreno Rutten; Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Thomas van der Haeghen; Enzio Boldewijn, Tom van Weert, Randy Wolters.

Opstelling FC Den Bosch 2e helft: Bruno Appels; Justin Tahapary, Jelle de Bock, Mike Scholten, Sander van Weert; Maarten Boddaert, Ilias Zaimi (72. Anthony van den Hurk), Wouter de Vogel; Jeffrey Vlug, Ralf Seuntjens, Emre Bilgin.