zaterdag 21 juli 2012

FC Den Bosch net geen dubbele cijfers tegen SCI

Op zaterdag 21 juli 2012 was het alweer de 8e oefen in 3 weken tijd voor FC Den Bosch. Deze keer was 4e klasser SCI uit Sint-Michelsgestel de tegenstander en 0-9 de uitslag.

Lees het verslag van FC Den Bosch Fans.nl
Op het Halderse sportpark Heidelust kon vierdeklasser SCI geen partij bieden aan FC Den Bosch. Nadat het 0-5 was in de rust werd er in de tweede helft nog vier keer gescoord. Dat bracht de eindstand van het oefenduel op 0-9.

FC Den Bosch begon in een opstelling waarbij de beoogde basisspelers op de bank bleven. Na een stroef begin, waarin het tempo te laag lag, werd halverwege de eerste helft het eerste doelpunt gemaakt. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Rinke Pennings, die het eerste half uur overigens onsuccesvol speelde op '10'. Hij haalde uit, waarna de afvallende bal voor de voeten van de scorende Jeffrey Buitenhuis viel. Twee minuten later dribbelde Enzio Boldewijn vanaf de rechterflank het strafschopgebied in en werd hierin neergelegd. Ralf Seuntjens benutte de door scheidsrechter Lorenzo Caïro gegeven penalty. In de 33e minuut was - na een corner van Emre Bilgin - ook een kopbal van Seuntjens doeltreffend. Niet veel later was het weer raak toen Anthony van den Hurk, na een combinatie met Seuntjens, op doel schoot. Maarten Boddaert kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven. Eén minuut voor rust was het tot slot weer Seuntjens die ditmaal combineerde met Pennings. Laatstgenoemde schoot strak in en dat betekende de ruststand van 0-5.

In de tweede helft werden er zeven wissels ingebracht en was het weer snel raak. Nadat een verdediger van SCI de bal tekort terugspeelde op zijn doelman kon Tom van Weert er tussenkomen. De invaller kapte de verdediger behendig uit en schoot koelbloedig binnen. Vier minuten later was het weer Seuntjens die scoorde. Opnieuw zorgde balverlies van een SCI-speler voor het creëeren van de kans. Op aangeven van Van den Hurk rondde Seuntjens goed af. De 0-8 kwam op neem van Tim Hofstede. De eveneens ingevallen Randy Wolters zorgde voor een strakke corner die op het hoofd viel van de centrale verdediger. Bij de laatste goal was opnieuw wie anders dan 'de Seun' betrokken. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied voor het doel en Van Weert kwam knap voor zijn man om de 0-9 in te tikken.

Dinsdag wacht eredivisionist RKC Waalwijk (op het sportpark van RWB) en dat zal een leuke graadmeter zijn voor de vorm waarin FC Den Bosch verkeert.

SCI - FC Den Bosch 0-9 (0-5). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling eerste helft: Simon van Beers; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Daan van Dinther, Sander van Weert; Maarten Boddaert, Ilias Zaimi ('30 Anthony van den Hurk), Rinke Pennings; Enzio Boldewijn, Ralf Seuntjens, Emre Bilgin.

Opstelling tweede helft: Simon Van Beers; Justin Tahapary, Tim Hofstede, Moreno Rutten, Joey Brock; Benjamin van den Broek, Jeffrey Vlug, Anthony van den Hurk; Randy Wolters, Tom van Weert, Ralf Seuntjens.