zaterdag 14 juli 2012

FC Den Bosch verliest nipt van Vitesse; Randy Wolters scoort 2x

Op zaterdagmiddag speelde FC Den Bosch in het geheim de in De Vliert verboden wedstrijd tegen Vitesse. In het geheim werd er afgereisd naar Hoenerloo alwaar suppoorters maar ook media en zelfs geen familie van spelers welkom waren. Randy Wolters scoorde de 1-0 en de 2-0, ruststand 2-1. De 2e helft waren de Arnhemmers een stuk sterker en wonnen zij de wedstrijd met 2-3.

Kennelijk mocht VitesseTV wel aanwezig zijn en die maakte navolgend filmpje:

Lees het verslag van FC Den Bosch Fans.nl
Op een geheime locatie, naar later bleek het veld 'van Oranje' in Hoenderloo, heeft FC Den Bosch zaterdagmiddag een oefenduel tegen eredivisionist Vitesse gespeeld. Ondanks een verrassende 2-0 voorsprong werd de wedstrijd verloren, met 2-3.
Hoewel Vitesse, net als FC Den Bosch, aantrad in een van de sterkst mogelijke formaties, was het begin voor de blauw-witten. Al na vier minuten was het opjagen van Bart van Brakel dat tot een slippertje van Piet Velthuizen en het openingsdoelpunt van Randy Wolters leidde. In de dertigste minuut werd het zelfs 2-0 voor Den Bosch, toen Wolters een vrije trap direct achter Velthuizen schoot.

Clubtopscorer Wilfried Bony, international voor Ivoorkust, zorgde nog voor rust voor de aansluitingstreffer voor de Arnhemmers. En waar de FC Den Bosch de eerste helft vroeg opende met een doelpunt, was het na rust Vitesse dat meteen scoorde. De zo verguisde Braziliaan Jonathan Reis bracht na matig verdedigen beide ploegen op gelijke hoogte. In de slotminuten van de wedstrijd schoot invaller Mike Havenaar, nadat Bruno Appels de bal los liet, Vitesse alsnog naar de overwinning. Jeffrey Vlug kreeg hierna nog de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal. Het bleef daarom bij 2-3.

"Een goede testcase voor beide partijen", zo vond Fred van der Hoorn. "We hebben een hele goede wedstrijd gevoetbald. Een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld, waarin beide ploegen in een sterke opstelling aantraden en vol voor de zege gingen."

FC Den Bosch - Vitesse 2-3 (2-1)