donderdag 19 juli 2012

FC Den Bosch gelijk tegen Ipswich Town, Randy Wolters scoort

Randy Wolters schiet de 1-0 binnen

Lees het verslag van FC Den Bosch Fan.nl
Het oefenduel tussen FC Den Bosch en het Engelse Ipswich Town is in 1-1 geƫindigd. Na een doelpuntloze eerste helft brak Randy Wolters de ban, maar de Engelsen kwamen een kwartier voor tijd verdiend langszij uit een vrije trap.

In de eerste helft was met name buitenspeler Enzio Boldewijn dichtbij het openingsdoelpunt. Binnen vijf minuten passeerde hij de Engelse doelman al, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor rust was Boldewijn wederom dichtbij een doelpunt, toen hij het eindstation was van een ingestudeerde vrije trap. Zijn kopbal eindigde echter op de paal.

De Engelsen konden daar niet veel tegenover zetten, maar beten na rust een stuk feller van zich af. Binnen een kwartier vuurden zij twee keer van grote afstand op het doel van Bruno Appels, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Dat werd FC Den Bosch wel, en hoe. Een goedlopende aanval, via Van den Broek en invaller Seuntjens, werd door spits Van Weert met de hak klaargelegd voor de aanstormende Randy Wolters. De linksbuiten maakte alweer zijn derde doelpunt in de afgelopen zes dagen, na zijn twee treffers van afgelopen zaterdag tegen Vitesse.

Ipswich Town, uitkomend op het Engelse tweede niveau, had vorig jaar dezelfde oefenwedstrijd met 1-3 gewonnen en maakte - zeker na het Bossche doelpunt - niet de indruk deze zomer genoegen te nemen met een minder resultaat. De druk op het doel van Bruno Appels werd steeds verder opgevoerd, maar met kunst- en vliegwerk bleef de Bossche defensie aanvankelijk overeind.

Aanvankelijk, want een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker er alsnog. Een vrije trap vanaf een meter of dertig werd onderweg aangeraakt door een Bossche verdediger en liet daarom doelman Bruno Appels verbouwereerd achter; 1-1. De Engelsen zetten daarna nog een keer flink aan om de overwinning alsnog uit het vuur te halen, maar tot grote kansen leidde het niet meer. Het duel eindigde daarom in een gelijkspel; het eerste gelijkspel van FC Den Bosch dit seizoen.

FC Den Bosch - Ipswich Town FC 1-1 (0-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels; Justin Tahapary, Tim Hofstede, Jelle de Bock, Joey Brock (62. Daan van Dinter); Bart van Brakel (76. Maarten Boddaert), Benjamin van den Broek, Jeffrey Vlug (71. Rinke Pennings); Enzio Boldewijn (46. Ralf Seuntjens), Tom van Weert, Randy Wolters.