maandag 31 augustus 2009

Jong FC Utrecht geeft winst uithanden

Op maandag 31 augustus 2009 speelde Jong FC Utrecht in de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Jong FC Volendam. Na eerst op voorsprong te zijn gekomen met 1-0 gaven de jonge Domstedelingen de voorsprong in de laatste 20 minuten uithanden. In de 71e, 72e en 78e scoorden "het andere oranje" waardoor Jong FC Utrecht puntloos achterbleef.

Dsc04897 Dsc04913 Dsc04929

Jong FC Utrecht - Jong FC Volendam 1-3 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Lees hieronder het verslag van fcutrecht.nl of het verslag van Volendam HIER.

maandag, 31 augustus 2009
Jong FC Utrecht verliest eerste thuisduel: 1-3
De eerste thuiswedstrijd in de eerste divisie van de beloftencompetitie heeft Jong FC Utrecht verloren. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 1-3 voor Jong Volendam.
Het team van trainer Robbie Alflen begon gretig aan de wedstrijd, die een kwartier later begon doordat scheidsrechter Raymond den Haan uit Oud Beijerland in de file stond. Utrecht zette Volendam gelijk onder druk en wilde een snelle voorsprong forceren. De eerste actie was van Erixon Danso die op onnavolgbare wijze door de verdediging slingerde. Hij wist echter die kans niet te verzilveren door de bal achter keeper Ruiter te schieten. Aan de kant van het doel van FC Utrecht-keeper De Ruiter kreeg Jong Volendam vier corners.
De eerste treffer viel na een kwartier spelen. Elson Almeida werd de diepte ingestuurd en zijn voorzet werd door Nicky Sjaardema in zijn eigen doel gewerkt: 1-0. In dezelfde minuut kreeg Kevin Vandenbergh nog een kans, maar zijn schot belandde naast het doel. In een levendige wedstrijd golfde het spel heen en weer. Vlak voor de rust kreeg Volendam een goede kans doordat een kopbal uit een corner op de lat belandde. Voor FC Utrecht kreeg Kevin Vandenbergh een vrije doortocht door de verdediging, maar hij verzuimde de voorsprong te vergroten.

Koelbloedig. In de rust maande trainer/coach Robbie Alflen zijn mannen tot meer koelbloedigheid voor de goal. Direct na de rust kreeg spits Frank van der Zwan een goede mogelijkheid. Een paar minuten later werd Kevin Vandenbergh in het strafschopgebied gevloerd, maar scheidsrechter Den Haan zag er geen penalty in.
Twintig minuten voor tijd trokken de Volendamse beloften het duel binnen zeven minuten naar zich toe. Eerst kopte Ralph Hovestad knap de gelijkmaker in de netten: 1-1. Binnen een minuut was het 1-2 toen Leandro Kappel vanaf rechts een goede aanval kon afronden. Invaller Deen Embricqs verraste Utrecht-keeper Wesley de Ruiter bij de eerste paal en schoot de 1-3 binnen.
Alles of niets. Met nog twaalf minuten op de klok speelde FC Utrecht alles of niets. Het regende kansen voor Jong FC Utrecht, maar verder dan een schot van invaller Ingmar Maayen, die via de binnenkant van de paal het doel uitsprong, kwam de thuisclub niet. Jong FC Utrecht kreeg nog een tegenvaller te verwerken door het verlies van Barry Maguire. Hij moest het veld verlaten met een voetblessure.