donderdag 6 augustus 2009

Jong FC Utrecht wint 1e wedstrijd Macrogenix toernooi

Op donderdagavond 6 augustus 2009 om 19.30 uut waren de eerste wedstrijden van het Macrogenix toernooi gehouden op sportpark Ter Specke bij FC Lisse. Gastgever FC Lisse 1 (zat) verloor met 2-3 van Jong FC Volendam en Jong FC Utrecht won van Jong ADO Den Haag met 1-0.

Dsc04344 Dsc04346 Dsc04347

Voor Randy Wolters was het handjeschudden voor de wedstrijd. De Leidenaar speelde als 12/13-jarige bij ADO Den Haag D1 en kwam wat oude bekende tegen. Voor wat de wedstrijd betreft ging het er van begin af aan van beide zijden fanatiek tegenaan. Het ging gelijk op en over en weer waren er wat kleine mogelijkheden. In de 19e minuut was er een voorzet van Ingmar die toch Evert in de 16m bereikte en de 1-0 binnenschoot. Een minuut later was het Randy met een goed schot vanaf 20m, echter hij zag deze gestopt worden door de Haagse goalie. I.v.m. het warme weer was er halverwege de helft een drinkpauze. Tot de rust bleven beide partijen in evenwicht en was er geen verandering in de stand.

Dsc04351 Dsc04359_2 Dsc04363

Ook in de 2e helft waren beide partijen in evenwicht en waren er over en weer wat kleine mogelijkheden. Met de bebruikelijke wissels en ook nu weer halverwege een drinkpauze bracht daar geen verandering in. Wel werd het spel af en toe wat harder, maar de scheids hield de kaarten op zak waar een enkele gele kaart op z'n plaats was geweest. ADO Den Haag was nog dicht bij de gelijkmaker toen er in een scrummage tot 2 maal toe op 5m een Utrechts been redding bracht en uiteindelijk Utrecht goalie Erik Cummings de bal stopte. Bij gelijkwaarde tegenstanders lijken de wedstrijden soms minder goed. Dit was z'n wedstrijd waar de Domstedelingen niet onverdiend de winst pakten.

Jong FC Utrecht - Jong ADO Den Haag 1-0 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Edwin Soenarto (46' stage-speler Giorgi), Mark vd Maarel, Ismo Vorstermans, Davy Bulthuis, Ingmar Maayen, Stefano Lilipaly, Randy Wolters, Evert Brouwers, Erixon Danso(61' Elson Rosario Almeida), Attila Yildirim (45' David Depetris [80' Tim Noordraven]).

De stand na de 1e wedstrijd is:
  1. Jong FC Volendam 6 punten
  2. Jong FC Utrecht 4 punten
  3. FC Lisse 3 punten
  4. Jong ADO Den Haag 1 punt
Zaterdag 8 augustus 2009 om 14.30 uur zijn er de wedstrijden: FC Lisse - Jong ADO Den Haag en Jong FC Volendam - Jong FC Utrecht.