zaterdag 8 augustus 2009

Jong FC Utrecht geeft 2e wedstrijd Macogenix toernooi uithanden

Op zaterdag 8 augustus 2009 om 14.30 uur waren de laatste 2 wedstrijden van het Macrogenix toernooi gehouden op sportpark Ter Specke van FC Lisse. Gastgever FC Lisse won met 3-1 van Jong ADO Den Haag en Jong Volendam won van Jong FC Utrecht met 3-2.

Jong FC Utrecht begon welvarend met de wedstrijd tegen het "andere Oranje". Met Leroy George in de gelederen was het na een paar goede aanvallen dat ook in de 13e minuut raak. Erixon Danso ging goed door tot op de achterlijn, gaf voor en Frank vd Zwan kon binnen tikken. 6 minuten later was het Leroy George die vanaf 5m vergaat de bal over de doellijn te schieten. één minuut later deed hij het wel vanaf een metertje of 20 uit een vrije trap. In de 22e minuut deden de Volendammers wat terug. Door een foutje in de verdediging kwam de Volendamse aanvoerder in de 16m los en kon de 1-2 binnenschieten. En in de 31e minuut kwam het zelfs op gelijke hoogte. Uit een corner viel de bal op de 16m waarna Volendam met een mooie volley de bal in de bovenhoek kan schieten. De Domstedelingen hadden meer en de betere kansen maar verzaakten deze om te zetten in doelpunten. Zo ging met het gelijke spel de rust ingegaan.

Dsc04400 Dsc04414 Dsc04474_3

Jong FC Utrecht had de 2 helft net als in de 1e helft het beter spel al werden de Volendammers wat brutaler en ook gevaarlijker. Met over en weer wat mogelijkheden was het Jong Volendam met het meeste rendement. In de 74e minuut kreeg Wesly de Ruiter een zwabberschot van 20m te verwerken die hij moest lossen. De rebound werd binnen geschoten door Volendam. Het resterende kwartier probeerde de Domstedelingen het met goed vleugelspel het nog met een paar aardige aanvallen. De grootste kans op de gelijkmaker was er voor Attila Yildirim. Van ongeveer 9m schoot hij echter de bal over. De gelijkmaker bleeft uit waardoor de 2e toernooi-wedstrijd werd verloren. Met één gewonnen, één verloren wedstrijd en 3 gemaakte doelpunten eindigde Jong FC Utrecht met 7 punten op een 3e plaats.

Jong FC Volendam - Jong FC Utrecht 3-2 (2-2). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Edwin Soenarto, Tim Noordraven (46' Ismo Vorstermans), Mike van der Kooy, Davy Bulthuis, Elson Rosario Almeida (72' Ingmar Maayen), Stefano Lilipaly, Kai Heerings, Leroy George (58' Randy Wolters) Erixon Danso, Frank vd Zwan (58' Attila Yildirim).