donderdag 13 augustus 2009

Ruime winst voor Jong FC Utrecht tegen IFC

Op donderdag 13 augustus 2009 speelde Jong FC Utrecht de 1e wedstrijd in het kader van het HAVECON/CAS LAMENS toernooi 2009 tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. De Domstdelingen waren met 8-0 te sterk voor de zaterdag 1e klasser. In de andere wedstrijd won Jong RBC Roosendaal van de gastgever TOGB met 0-2.

De zaterdag 1e klasser IFC had niet veel in te brengen in de wedstrijd tegen de jonge Domstedelingen. In de 1e helft was het voornamelijk tegen houden. Met xc3xa9xc3xa9n corner en een voor Erik Cummings makkelijk te pakken afstandschot waren de aanvallende intenties benoemd. Het tegenhouden lukte de ploeg uit Herndrik Ido Ambacht aardig. Toch waren er kansen van Erixon Danso, Ismo Vorstermans en Frank vd Zwan die met wat meer precisie een doelpunt hadden opgeleverd. In 1e minuut van de extra tijd was het dan toch Elson Rosario Almeida die Leroy George bediende en de 1-0 was een feit.

Dsc04525 Dsc04529 Dsc04543

In de 2e helft zette Jong FC Utrecht langzamerhand steeds meer aan en had IFC steeds meer moeit met het tempo. In de 49e minuut was het dan ook Elson Rosario Almeida met een schot binnen de 16m die in eerste instantie nog gestopt werd maar door Frand vd Zwan in de rebound werd binnengeschoten, 2-0. Een kleine 10 minuten later kreeg diezelfde vd Zwan de bal net buiten de 16m en zag dat de keeper iets voor zijn doel stond. Met een bekeken schot verschalkte hij deze dan ook, 3-0. Vervolgens kwammen met nog een half uur op de klok 5 wissels aan de zijde van Jong FC Utrecht. Even wennen wie allemaal waar liep en het tempo ging nog iets hoger. Hetgeen ook tot nog meer doelpunten resulteerden. In de 72e minuut werd het schot van Leroy George gekraakt en in de rebound kon Atilla Yildirim de 4-0 binnentikken. In de 80e minuut was er een een goede aanval via rechts waarbij Randy Wolters met een xc3xa9xc3xa9n-tweetje met Elson Rosario Almeida op rechts doorbrak. Vervolgens speelde Randy Wolters wederom Elson Rosario Almeide in de 16m aan. Die zag dat Atilla Yildirim er nog beter voorstond en speelde die dan ook aan waarna de 5-0 werd binnengeschoten. De 6-0 kwam in de 81e minuut uit een corner die door de meegekomen verdediger Mike vd Kooy werd binnengekopt. In de 83e minuut was het Leroy George met een vrije trap van 20m die het net vond, 7-0. In de 86e minuut werd Mike vd Kooy in de 16m hard onderuitgekegeld. Een rode kaart voor de dader en een penalty die werd benut door Ingmar Maayen, 8-0. Dit was tevens de eindstand.

Dsc04562 Dsc04585 Dsc04574_2

Jong FC Utrecht - IFC 8-0 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Edwin Soenarto, Mark vd Maarel (60' Tim Noordraven), Ismo Vorstermans (60' Mike vd Kooy), Davy Bulthuis, Elson Rosario Almeida, Stefano Lilipaly (60' Randy Wolters), Kai Heerings, Leroy George, Frank vd Zwan (60' Attila Yildirim), Erixon Danso (60' Ingmar Maayen).

Zaterdag 15 augustus 2009 om 17.00 uur is de finale: Jong FC Utrecht-Jong RBC Roosendaal, voor de 3e en 4e plaats spelen TOGB en IFC tegen elkaar.