zaterdag 15 augustus 2009

Jong FC Utrecht wint HAVECON/CAS LAMENS toernooi 2009

Op zaterdag 15 augustus 2009 om 17.00 uur was Jong FC Utrecht in de 2e wedstrijd van het HAVECON/CAS LAMENS toernooi 2009 met 3-1 te sterk voor Jong RBC. Met deze winst werden de Domstedelingen toernooiwinnaar en de Roosendalers eindigde op de 2e plaats. In de troost-finale won IFC van gastgever TOGB met 0-1. Dus een 3e plaats voor IFC en de 4e plaats voor TOGB.

Dsc04608 Dsc04614 Dsc04621

De finale, maar wel op het 2e veld. Hierin dus de beide BVO's tegen elkaar. Alvast een kleine test voor het serieuze werk daar beiden elkaar ook in de competitie tegen gaan komen. Jong FC Utrecht begon met een flitsende start. In de 7e minuut vond Elson Rosario Almeida al het net met een schot binnen de 16m, 1-0. Ongeveer 10 minuten later met een goede combinatie door het hart van de Utrechtse verdediging kwamen de Roosendaals op gelijke hoogte, 1-1. Nog voor de rust verprutsten Ingmar Maayen en Attila Yildirim een kans in een 2 tegen 1 met de RBC-goalie en raakte Attila Yildirim met een lob over de RBC-goalie de lat. Met de gelijke stand werd er gerust.

Dsc04654 Dsc04655 Dsc04665

Bij de start van de 2e helft bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Echter de Domstedelingen namen langzamer hand het heft in handen. Bij RBC werden wat kleine foutjes gemaakt en gingen de spelers onderling elkaar verwijten maken. Bij Jong FC Utrecht ging het mede daardoor beter lopen en ondanks wat wissels werd de vorm vastgehouden. In de 66e minuut stond Frank vd Zwan net xc3xa9xc3xa9n minuut in het veld en gaf zijn visitiekaartje af. Met een luchtje van buitenspel, een goede steekpass van Ingmar Maayen, was hij de verdediging te slim af  en schoot hij in de 16m de 2-1 binnen. In de 70e minuut was het andersom, Frand vd Zwan stuurde Ingmar Maayen goed weg die de RBC-goalie kon omspelen en eenvoudig de bal over de lijn kon lopen. De stand had nog hoger kunnen uitvallen maar een aantal kansen vonden niet het doel. Frank vd Zwan lobte over de keeper op de lat. Erixon Danso kopte over. En  de voorzet op de helemaal vrij voor de goal staande Evert Brouwers ging achter hem langs. Was het vorige week bij FC Lisse nog derde nu werden de Domstedeling toernooiwinnaar.

Jong FC Utrecht - Jong RBC Roosendaal 3-1 (1-1). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark vd Maarel, Mike vd Kooij, Tim Noordraven(22' Edwin Soenarto), Davy Bulthuis(55' Ismo Vorstermans), Elson Rosario Almeida(65' Evert Brouwers), Stefano Lilipaly(55' Erixon Danso), Kai Heerings, Randy Wolters, Attila Yildirim(65' Frank vd Zwan), Ingmar Maayen.