maandag 17 augustus 2009

Winst voor Jong FC Utrecht in 1e bekerwedstrijd

Op maandagavond 17 augustus 2009 was er de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen. In de 1e poulewedstrijd won Jong FC Utrecht van competitiegenoot Jong RKC met 1-0. In de andere wedstrijd in de poule was Jong Sparta-Jong Willem II. De Tilburgers wonnen deze met 0-5.

Dsc04691Dsc04708Dsc04726

Welles waar voor de beker,  maar daar was hij dan de 1e wedstrijd voor het echie van het nieuwe seizoen. Op het programma competitiegenoot Jong RKC. Beide teams begonnen de 1e helft enthousiast en creĆ«erden kansen. Maar tot score kwam het niet en werd er gerust met een 0-0 stand.

Dsc04717 Dsc04729 Dsc04751

In de 2e helft nam Jong FC Utrecht iets meer het heft in handen. Waar ook RKC zeker kansen had. Was er in de 1e helft een penalty incident voor de Domstedelingen, in de 2e helft hadden waarschijnlijk de Waalwijkers daar ook recht op. Beide incidenten werden weggewoven door de scheids. In de 58e minuut had Frank vd Zwan een grote kans op de 1-0 maar bij kopte de bal in het zijnet. Daarvoor had de Utrechtse aanvaller de bal ook een keer net over de lat geschoten. In 68e minuut kwam Wesley de Ruiter oog in oog met een RKC-aanvaller. De Utrecht-goalie verkleinde zijn goal goed en de aanvaller schoot naast. Utrecht met iets meer mogelijkheden kreeg loon naar werken toen in de 81e minuut uiteindelijk Erixon Danso van dichtbij de balover de goallijn kon spelen. De resterende tijd werd door Jong FC Utrecht gecontroleerd uitgespeeld en daarbij de voorsprong behouden. In een poule van 4 is het altijd lekker om met winst te beginnen.

Jong FC Utrecht - Jong RKC 1-0 (0-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Edwin Soenarto (46' Mike vd Kooij), Mark vd Maarel, Ismo Vorstermans, Davy Bulthuis, Elson Rosario Almeida, Kai Heerings, Ken van Mierlo, Ingmar Maayen (56' Randy Wolters), Frank vd Zwan, Erixon Danso.