maandag 7 september 2009

Cummins pakt 3 punten voor Jong FC Utrecht in de beker

Op maandag 7 september 2009 speelde Jong FC Utrecht de 2e poule wedstrijd voor de beker tegen Jong Willem II in Tilburg. In het Willem II stadion was het keeper Erik Cummins die excelleerde. In de 15e minuut was hij de winnaar in een 1 op 1-situatie en in de 37e minuut pakte hij de door Edwin Soenarto veroorzaakte penalty. In de 45+1e minuut maakte Leroy George met een geplaatst schot in de kruising het enige doelpunt van de avond en de winst voor de Domstedelingen.

Dsc05037 Dsc05078 Dsc05088

Ook middenvelder Stefano Lilipaly was nog dicht bij een treffer. Zijn afstandschoten in de 32e minuut  en vlak voor tijd gingen echter naast de goal. Jong Willem II was halverwege de 2e helft nog dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner miste de Tilburgse spits rakelings de bal waardoor de Utrechtse verdediging niet werd afgestraft door deze dekkingsfout. In de slotfase was er nog een Utrechts offensief. In de 85e minuut kopte verdediger Mike vd Kooij net over en in blessuretijd koos Erixon Danso voor zijn eigen actie waarbij afleggen naar Frank vd Zwan of Stefano Lilipaly waarschijnlijk de betere optie zou zijn geweest. Het bleef echter bij de ene treffer. Met 2 gewonnen wedstrijden staat Jong FC Utrecht er goed voor om de volgende bekerronde te bereiken.
Klik voor het verslag op de Willem II-site HIER.

Jong Willem II - Jong FC Utrecht 0-1 (0-1). Klik voor meer wedstrijd foto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Edwin Soenarto (65' Mike vd Kooij), Mark vd Maarel, Ismo Vorstermans, Davy Bulthuis, Elson Rosario Almeida, Stefano Lilipaly, Ken van Mierlo, Leroy George, Erixon Danso, Frank vd Zwan.