maandag 21 september 2009

Gelijkspel bij Jong Sparta - Jong FC Utrecht, beide door

Op maandag 21 september 2009 speelde Jong FC Utrecht voor de laatste wedstrijd in de poule-fase bij en tegen Jong Sparta Rotterdam. De wedstijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor beide teams doorgaan naar de volgende ronde.

Voor linkerverdediger Dave Bulthuis eindigde de wedstrijd al heel vroeg. In de 10e minuut botste hij tegen een Spartaanse tegenstander waardoor hij geblesseerd aan zijn oog het veld moest verlaten. Kevin Huisman verving hem. In de 1e helft waren beide partijen aan elkaar gewaagd en hadden  over en weer  wat mogelijkheden. Een echt goede kans had Erixon Danso maar hij schoot van ongeveer 12m hoog over. Met nog een goede redding van Erik Cummins werd er met 0-0 gerust.

Dsc05389 Dsc05411 Dsc05437

De 2e helft werd door de Spartanen wat feller begonnen. Het was ook in de 58e minuut toen de 1-0 op het scorebord verscheen. De jonge Domstedelingen lieten zich niet gek maken en bleven rustig de kansen afwachten. Dat werd dan ook beloond toen uit een goede voorzet Kevin Vandenbergh van 1,5m kon binnenwerken. Al deed hij dat wel in 2e instantie.  De Spartanen hadden bij een gunstige uitslag in Waalwijk aan 1 puntje genoeg. Toen kennelijk het gunstige scoreverloop de Rotterdamse begeleiding bereikte ging het tempo bij de Spartanen er duidelijk uit. Er werd niet meer gescoord en met het gelijke spel eindigde Jong Sparta op een 2e plaats en Jong FC Utrecht op de 1e. Beide teams mogen in de volgende ronde laten zien wat zij waard zijn.

Jong Sparta Rotterdam - Jong FC Utrecht 1-1 (0-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Edwin Soenarto, Ismo Vorstermans (68' Mike v/d Kooij), Ken van Mierlo, Davy Bulthuis (10' Kevin Huijsman), Elson Rosario Almeida, Barry Maguire, Hans Somers, Ingmar Maayen. Kevin Vandenbergh, Erixon Danso (77' Frank v/d Zwan).