zondag 2 maart 2008

Randy Wolters wint met FC Utrecht van PSV

Dsc07996Op zondag 2 maart 2008 speelde FC Utrecht in de eigen Galgenwaard tegen de koploper van de eredivisie PSV. Na eerst met 0-1 achter te komen, via een ongelukkige handsbal in 16m en dus een penalty, knokte FC Utrecht zich terug en werd het nog voor de rust 2-1, door kopballen van Nelisse en Cornelise. Ook in de 2e helft hield FC Utrecht het hoofd boven water en liep het uit naar 3-1 door een penalty van Van Dijk.

Dsc07999 Dsc08005 Dsc08014

Randy speelde een goede 1e helft. Hij werkte hard, had een goed schot op goal, een paar aardige acties en wist internationaal Jan Kromkamp aardig af te stoppen. In de 2e helft ging het tempo bij de 17-jarige Leidenaar er een beetje uit maar speelde hij toch niet onaardig. In de 74e minuut werd de A-junior gewisseld en kon hij terugkijken na wederom een goede wedstrijd.

Dsc08020 Dsc08029 Dsc08036 Dsc08060

FC Utrecht - PSV 3-1 (2-1) Voor meer foto's klik HIER

FC Utrecht behaalde zondag een overtuigende overwinning op koploper PSV. De ploeg van Van Hanegem steeg door dit resultaat naar de negende plaats. Bekijk op FC Utrecht.TV de reacties na afloop.
PSV opende in de 28e minuut de score in Stadion Galgenwaard. Een schot kwam tegen de hand van Schut, waarna Simons de door arbiter De Bleeckere toegekende strafschop benutte.
Die voorsprong voor de Eindhovenaren na een klein half uur was geheel niet in overeenstemming met het spelbeeld. PSV had tot dan nauwelijks tot niets in te brengen tegen FC Utrecht. De thuisclub toonde geen enkel ontzag voor de koploper van de Eredivisie, zocht vanaf de beginfase gretig de aanval en dwong een reeks goede mogelijkheden af.
George zette in de vierde minuut de toon. Hij speelde de bal behendig aan de rechterkant langs twee PSVxe2x80x99ers en kon in de beginfase nog een paar keer ver opkomen. FC Utrecht werd verder gevaarlijk via schoten uit de tweede lijn van Wolters en Van Dijk. In de achttiende minuut had Gomes veel moeite met een hard schot van Cornelisse, dat hij pas in tweede instantie onder controle kreeg. Even later lobte Cornelisse de bal in kansrijke positie over het doel.
"We hadden na het eerste kwartier al met 2-0 voor kunnen staan", aldus Van Loen.
De 1-0 bracht FC Utrecht geheel niet van de wijs. Acht minuten na de openingstreffer kwam FC Utrecht verdiend langszij. Nelisse kopte een vrije trap van George achter PSV-doelman Gomes.
Nog voor rust was FC Utrecht ook de bovenliggende partij in de score. Dat doelpunt kwam opnieuw voort uit een spelhervatting van George. Zijn hoekschop kwam bij de tweede paal, waar Cornelisse klaar stond om af te ronden: 2-1. Kort daarvoor voorkwam De Ruiter aan de andere kant nog dat Lazovic toe kon slaan voor PSV.
PSV moest in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Toch bleef FC Utrecht vrij eenvoudig overeind. Pas in de laatste twintig minuten drong PSV aan, maar De Ruiter greep ook in de tweede helft een aantal maal goed in. Bovendien had FC Utrecht al verder afstand genomen. Van der Gun ging naar de grond en nu mocht FC Utrecht een strafschop nemen. Van Dijk schoot FC Utrecht vanaf elf meter naar 3-1.
De ontlading bij de spelers en bij de aanhang op de tribune was groot na het laatste fluitsignaal. De 3-1 betekende de eerste thuisoverwinning van FC Utrecht op PSV sinds 1992.
"Comlimenten voor FC Utrecht", zei PSV-trainer Sef Vergoossen na afloop. Hij noemde de Utrechtse overwinning "volledig verdiend." Van Loen stelde vast dat FC Utrecht vooral voor rust zeer goed speelde en in de tweede helft uitstekend stand hield. "We kunnen weer omhoog kijken", wees hij op de ranglijst.
  • Score: 29. Simons (pen.) 0-1; 35. Nelisse 1-1; 44. Cornelisse 2-1; 76. Van Dijk (pen) 3-1
  • Toeschouwers: 21.700
  • Arbiter: De Bleeckere (Bel)
  • Geel: Schut (FC Utrecht); Alcides, Lazovic, Dzsudzsxc3xa1k, Afellay (PSV)
  • Opstelling FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Dickoh, Schut, Pieters, Van der Gun, Van Dijk, Caluwxc3xa9, Wolters (Kopteff/73), Nelisse (Rossini/81), George (Vandenbergh/88)