zondag 16 maart 2008

FC Utrecht laat AZ in extra tijd langszij komen

Dsc08263 Op zondag 16 maart 2008 speelde FC Utrecht in de eigen Galgenwaard tegen AZ. Aanvaller Randy Wolters kreeg van Willem van Hanegem zijn 3e basisplaats op rij. In de 63e minuut werd de 17-jarige gewisseld en mocht hij terugkijken op een van zijn kant een redelijke wedstrijd. Helaas eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

zondag, 16 maart 2008
FC Utrecht - AZ 2-2
FC Utrecht en AZ deelden zondag de punten in Galgenwaard. De ploeg van Van Hanegem leek op weg naar een overwinning. In de extra tijd kwam AZ toch nog langszij. De reacties na afloop op FC Utrecht.TV.
Bij een 1-1 stand rolde een voorzet van Caluwé in de 84e minuut voor de voeten van invaller Vandenbergh, die bij de tweede paal afrondde. Daarmee boog FC Utrecht zondag in de tweede helft een achterstand om. Vandenbergh werd al uitgeroepen tot Man of the Match. In de tweede minuut van de extra tijd kwam AZ toch nog langszij.
En dus liet FC Utrecht dit weekend na om AZ definitief het uitzicht op de negende plaats te ontnemen. Het verschil tussen FC Utrecht en AZ blijft met nog vijf speelronden te gaan zeven punten. FC Utrecht klom dankzij de puntendeling weer een plaatsje op de ranglijst. FC Utrecht kwam in punten naast Vitesse, maar heeft een beter doelsaldo dan de club uit Arnhem. NEC, een andere concurrent, kwam wel dichterbij.
FC Utrecht kwam goed weg dat het bij rust nog 0-0 stond. AZ, dat al tien duels op rij niet meer won, was de betere ploeg en dwong ook een aantal prima mogelijkheden af. De Ruiter moest in de eerste twintig minuten in actie komen bij afstandschoten van Augustien, Ari en Pellé.
Maar de beste kansen voor AZ in de eerste helft kwamen na ruim een half uur spelen. Ari leek zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij kwam voor De Ruiter en lifte de bal over de doelman van FC Utrecht maar mikte op de lat. Drie minuten later mocht Dembele ver doorgaan. In kansrijke schoot de aanvaller naast.
AZ benutte de kansen niet en liet ook na de fouten aan de kant van FC Utrecht af te straffen. Zo speelden achtereenvolgens Schut en vervolgens De Ruiter de bal zo in de voeten van een tegenstander.
Aan de andere kant probeerde FC Utrecht het met schoten van afstand van Wolters en Pieters. Maar pas in de slotfase van de eerste 45 minuten zorgde de ploeg van Van Hanegem met schoten van Van der Gun en George voor enige serieuze dreiging.
Na rust kwam bij FC Utrecht Dickoh in de ploeg voor Schut. Aan de kant van AZ bleef Pellé in de kleedkamer achter. Zijn plaats voorin werd overgenomen door El Hamdaoui. Die kreeg direct een enorme opgelegde kans. Maar ook aan hem was deze niet besteed. Hij faalde oog in oog met De Ruijter.
Het duurde echter niet lang voordat AZ wel tot score kwam. In de 53e minuut mocht De Zeeuw ver opkomen op het middenveld en aanleggen. Dit keer had De Ruiter geen antwoord. Na die openingstreffer herpakte FC Utrecht zich. Negen minuten na de 0-1 kopte Van de Gun de hoekschop van George achter AZ doelman Romero: 1-1.
Direct na die gelijkmaker kwam Vandenbergh in de ploeg voor Wolters. Hij had meteen een goede actie waaruit hij Nelisse bijna in staat stelde te scoren. In de slotfase zorgde hij dus voor de 2-1. FC Utrecht slaagde er helaas niet in die voorsprong vast te houden in de extra tijd.
Van Loen verweet zijn ploeg dat het de drie punten niet veilig naar het einde bracht. Hij wees op de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam: "Hij mocht aannemen en aanleggen voor een schot." En Van Loen over het resultaat: "De 2-2 is achteraf gezien een terechte uitslag. Al blijft het jammer dat we AZ op niet op tien punten hebben gezet."
  • Score: 53. De Zeeuw 0-1; 62. Van der Gun 1-1; 84. Vandenbergh 2-1; 90+2. El Hamdaoui 2-2
  • Toeschouwers: 21.700