zaterdag 29 maart 2008

1 jaar en 2 dagen geleden

1_utrechtknvb_9_2 Om precies te zijn op 27 maart 2007, 1 jaar en 2 dagen geleden, droeg Leidenaar Randy Wolters voor de 1e keer het shirt van FC Utrecht. Na te zijn opgevallen in UVS B1 en A1 wilde de staf van de jeugdopleiding de dan nog 16-jarige aanvaller wel eens zien op het trainingcomplex Zoudenbalch tussen de leeftijdgenoten van FC Utrecht B1 in een oefenduel tegen het KNVB BVO Districsteam onder 16.


Randy stelde niet teleur en men was tevreden. De volgende dag belde dan ook hoofdopleidingen Koos van Tamelen met de aanbieding om per ingang van seizoen 2007/2008 voor FC Utrecht A1 te komen spelen. Een week later was er een gesprek over het wel en wee en wat er allemaal nog meer bij kwam kijken. En er was nog een bonus-oefenduel voor Randy met FC Utrecht B1 tegen het Japanse Shutoku Tokyo. Randy had een goed gevoel bij alle contacten met FC Utrecht en zag het wel zitten om voor het rood/wit van FC Utrecht te gaan uitkomen. Aanbiedingen van FC Volendam, Sparta, Excelsior en een 2e stage periode bij ADO Den Haag werden afgewezen. Randy ging voor FC Utrecht spelen. Dat het een druk jaar voor de jongeling zou worden was een gegeven. 5 havo betekende een jaar met 3x een school- en een eindexamen. En in plaats van 3x in de week 10 minuten op de fiets naar de training werd het nu 4x in de week 1 uur met de auto of 1,5 uur met trein en bus. Dat de inzet en doorzettingsvermogen werd beloond met het spelen voor het eerste elftal had de jonge Leidenaar nooit durven dromen. 1 jaar en 2 dagen na voor de eerste keer een FC Utrecht-shirt te hebben gedragen is de 17-jarige aanvaller al 6 keer uitgekomen voor het eerste elftal van FC Utrecht, scoorde hij in zijn debuut de ere-treffer tegen VVV, stond in de basis tegen PSV, Heracles en AZ, en viel in bij Sparta en Excelsior. "Het is een droom van elke jochie die op straat voetbalt, een jongensboek."

 Dsc08447 Dsc08454 Dsc08435

Morgen staat FC Twente op de stoep en werd er op zaterdagmorgen een pittige training afgewerkt. Willem van Hanegem kan niet gebruikmaken van de schorste Robin Nelisse en Rick Kruys, de laatste geblesseerde Tom Caluwe om over langdurig geblesseerde Lucian Sanmartean maar niet te spreken. Randy behoort tot de selectie die het duel met de Tukkers moeten aangaan. Of hij speeltijd krijgt zullen we morgen zien.

Voor meer foto's van de zaterdagochtendtraining, de dag voor FC Twente klik HIER.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten