zaterdag 22 maart 2008

Invallende Randy wint met FC Utrecht van Excelsior

Op zaterdag 22 maart 2008 speelde FC Utrecht op een koud Woudenstein tegen Excelsior en won daar met 0-2. Lois Loval hersteld van zijn jukbeen-blessure stond in de basis. Randy Wolters trainde deze week in verband met school-examens maar een keer met de groep maar mocht wel mee naar Rotterdam en nam op de bank plaats. In de 72e minuut mocht de 17-jarige aanvaller invallen en verving hij Leroy George.

Dsc08337 Dsc08345 Dsc08346

zaterdag, 22 maart 2008
Excelsior - FC Utrecht 0-2
FC Utrecht won zaterdagavond de uitwedstrijd bij Excelsior. De doelpunten werden gemaakt door Van Dijk en Nelisse. FC Utrecht.TV sprak na afloop met de hoofdrolspelers.
FC Utrecht begon overtuigend op Woudestein. Nelissse zorgde in de beginfase van het duel meteen een aantal keer voor dreiging.
Na drie minuten kon Graafland zijn inzet nog net met de voet keren. Kort daarna werd Nelisse afgestopt door de doelman van Excelsior. Arbiter Haverkort zag daar geen overtreding in. Even later was opnieuw Nelisse net een fractie te laat om te kunnen profiteren van een misverstand in de defensie van Exelsior.
Het was volledig eenrichtingsverkeer in die fase. Een doelpunt kon niet lang uitblijven. De openingstreffer kwam voort uit een afgeslagen hoekschop van George. Die belandde op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Van Dijk. De aanvoerder van FC Utrecht schoot hard en zuiver binnen: 0-1.
Vervolgens liet FC Utrecht na om verder afstand te nemen. De mogelijkheden waren er. Caluwé liet in de 21e minuut een open kans onbenut. Dat tweede doelpunt leek dan toch te komen via het hoofd van Van der Gun. Onderweg beroerde Nelisse echter de bal met de hand, waardoor de treffer afgekeurd werd.
FC Utrecht had lange tijd achterin niets te vrezen van Excelsior. Pas na 24 minuten moest De Ruiter voor het eerst in actie komen. En dat leidde direct tot duw- en trekwerk, omdat Braber stevig doorging op de doelman van FC Utrecht. Haverkort loste het op met geel voor de boosdoener.
In het laatste kwartier van de eerste helft moest De Ruiter redding brengen op een kopbal van Steur, waarna Schut een hoekschop weg moest geven. Ook keerde De Ruiter een inzet van Den Ouden.
Caluwé haalde het einde van de eerste helft niet. De middenvelder moest per brancard van het veld nadat hij de bal ongelukkig in het gezicht geschoten kreeg onderuit ging en daarbij de binnenband van zijn linkerknie scheurde. Hij is voorlopig uitgeschakeld.
De betere kansen waren ook in de eerste periode na rust voor FC Utrecht. Schoten van Schut en Loval verdwenen rakelings naast het doel. En ook George was met zijn vrije trap dicht bij succes. Doordat het maar 0-1 bleef maakte FC Utrecht het zichzelf zo onnodig moeilijk zaterdag.
Excelsior bleef hoop houden. De hekkensluiter van de Eredivisie voerde de druk in de tweede helft wel op maar werd niet echt gevaarlijk. Zes minuten voor tijd stelde Nelisse op aangeven van invaller Kruys de drie punten definitief veilig.
`Na het eerste half uur hadden we gewoon al met 3-0 voor kunnen staan`, zei Van Loen. `Daarna hebben we het initiatief weggegeven en we slaagden er niet in de controle over de wedstrijd terug te krijgen. Daardoor bleef het het spannend met die kleine voorsprong. We hebben een half uur aardig gespeeld en vertrekken met drie punten, de rest moeten we maar snel vergeten.`
  • Score: 11. Van Dijk 0-1; 84. Nelisse 0-2