vrijdag 7 maart 2008

Randy speelt hele wedstrijd maar verliest met 2-1

Op vrijdagavond 7 maart 2008 moest FC Utrecht op bezoek naar het op kunstgras spelende Heracles. Willem van Hanegem hield vast aan het concept van afgelopen zondag waardoor de 17-jarige Randy Wolters wederom in de basis mocht beginnen en hij speelde de gehele wedstrijd. Randy en FC Utrecht konden geen stempel op de wedstrijd drukken. De met 10 man eindigde Heracles Almelo won met 3-1 en FC Utrecht moest puntloos de terugreis maken naar de Domstad.

Dsc08124 Dsc08153 Dsc08187_2
Voor meer foto's klik HIER.

vrijdag, 7 maart 2008
Heracles Almelo - FC Utrecht 2-1
FC Utrecht maakte vrijdag in de tweede helft gelijk, maar kwam tegen tien spelers van Heracles toch al snel weer op achterstand en verloor het duel in Almelo. De reacties na afloop op FC Utrecht.TV.
Het spel golfde op en neer in een redelijk gelijkopgaande beginfase van de wedstrijd. Al na twee minuten kwam FC Utrecht goed weg, dat een schot van Michalke van dichtbij voorlangs ging.
In de twaalfde minuut kopte Schut een hoekschop van George tegen de buitenkant van de paal. Kort daarna raakte aan de andere kant Lakic met zijn kopbal de paal. Van der Gun kon in de rebound voor opruiming zorgen.
Een tweede Utrechtse kans was er in de twintigste minuut voor Nelisse. Hij werd door George weggestuurd en lifte de bal over keeper Piekhage maar ook over het doel van Heracles. Daar bleef het in de eerste helft bij voor FC Utrecht.
Want naarmate het duel vorderde werd Heracles de betere ploeg op het kunstgras van het Polman Stadion. De thuisclub was feller dan FC Utrecht. Zo hadden reeds binnen zes minuten na de aftrap Quansah en Boakye geel achter hun naam na harde ingrepen op respectievelijk Van der Gun en Pieters.
Heracles kwam in de negenentwintigste minuut op voorsprong. Een steekpass ging langs Pieters, waardoor Everton een vrije doorgang had. De aanvaller schoot de bal langs de naar de verkeerde kant duikende De Ruiter, 1-0.
Dickoh moest nog voor rust geblesseerd naar de kant. De weer fitte Keller nam zijn plaats centraal achterin over.
Al vroeg in de tweede helft had FC Utrecht langszij kunnen komen, maar Nelisse stuitte op Piekenhage en in tweede instantie ging de inzet van George over.
De kansen leken te keren vanaf het moment dat Heracles met tien man verder moest na een grove charge van Boakye op Van der Gun bij de zijlijn. Het leverde hem zijn tweede gele kaart van de avond op en dus rood.
Tien minuten na die uitsluiting kwam FC Utrecht via een fraai afstandschot van Cornelisse op 1-1 en voerde de de ploeg van Van Hanegem de druk op. Van der Gun en Nelisse waren dicht bij de 1-2. In de tegenaanval zette Lakic Heracles echter weer op voorsprong.
FC Utrecht had in de slotfase kansen op de gelijkmaker. Met name invaller Rossini liet van dichtbij twee opgelegde mogelijkheden onbenut. Daardoor kreeg het goede resultaat van FC Utrecht vorige week in Galgenwaard tegen PSV vrijdagavond in Almelo helaas geen vervolg.
  • Score: 29. Everton 1-0; 68. Cornelisse 1-1; 73. Lakic 2-1
  • Toeschouwers: 8.500
  • Arbiter: Wegereef
  • Geel: Quansah, Boakye, Rahim (Heracles); Pieters (FC Utrecht) Rood: 58. (2x geel) Boakye (Heracles)
  • Opstelling FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Dickoh (Keller/32), Schut, Pieters, Caluwé (Rossini/81), Van der Gun, Van Dijk, George, Nelisse, Wolters