zondag 30 maart 2008

Wederom een basisplaats voor Randy alleen Twente wint

Op zondag 30 maart 2008 speelde FC Utrecht in de eingen Galgenwaard tegen FC Twente. Randy Wolters mocht van Willem van Hanegem voor de 4e keer in de basis beginnen. Ondanks dat de Tukkers net voor de rust met 10 man kwamen te spelen wisten zij in de slotminuten met de volle winst er vandoor te gaan.
Lees het verslag van fc-utrecht.nl en voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Dsc08503 Dsc08511 Dsc08519

zondag, 30 maart 2008
FC Utrecht - FC Twente 0-1
FC Utrecht verloor zondag de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Tukkers speelden ruim een helft met tien man, maar pakten in de slotfase toch de drie punten. Bekijk op FC Utrecht.TV de reacties na afloop. De beginfase was veelbelovend. Twente opende sterk in Galgenwaard. Na vijf minuten werd N'Kufo in stelling gebracht. Hij kopte net naast. Een minuut later nam Van Dijk een afgeslagen hoekschop op de schoen zoals hij dat een week eerder met succes deed tegen Excelsior. Maar deze keer raakte zijn inzet de lat. Vervolgens stond aan de andere kant ook het ijzer de openingstreffer voor Twente in de weg. De Ruiter kon alleen maar toekijken hoe Elia de bal op de paal mikte.
Na de opening waarin Twente de betere ploeg was, kreeg FC Utrecht meer grip op de wedstrijd en ging het wat meer gelijk op. George had in de 24e minuut de kans op de 1-0. Een fraaie aanval over een aantal schijven kwam uiteindelijk voor zijn voeten, maar zijn schot ging rakelings naast het doel van Twente-keeper Boschker.
Schut moest nog voor rust noodgedwongen naar de kant. De verdediger kwam met zijn hoofd in botsing met Loval. Schut bleef aangeslagen op de grond liggen en gebaarde naar de kant dat hij niet verder kon. Omdat arbiter Bossen door liet spelen en ook Twente niet van plan was de bal buiten te spelen, duurde het even voordat hij verzorgd kon worden.
Buiten de kansen in de beginfase werd Twente in het restant van de tweede helft niet meer gevaarlijk. Vlak voor rust kwam de ploeg van Fred Rutten met tien man te staan Twente met tien man te staan. Douglas die in de dertigste minuut al op de bon geslingerd was, beging bij de zijlijn opnieuw een overtreding die hem opnieuw geel en dus een rode kaart opleverde.
In de tweede helft was het daarom wachten op de omsingeling van FC Twente door FC Utrecht. Maar net als eerder dit seizoen tegen Heracles slaagde de thuisclub er ook deze keer niet in te profiteren van de man meer situatie. Vlak na rust was Vandenbergh dicht bij succes en zes minuten voor tijd kon hij uithalen maar liep Rossini in de weg. Daar bleef het echter wel bij en dat was teleurstellend.
FC Twente bleef met drie man voorin en had ook de betere kansen. FC Utrecht ontsnapte na ruim een uur spelen twee keer aan een tegentreffer. N'Kufo raakte de lat en nog geen minuut later hield De Ruiter met een miraculeuze redding zijn doel schoon bij een vrije trap van Twente. In de slotminuut werd het dan toch nog 0-1. N'Kufo bediende Huysegems die binnenkopte.
"We hebben het niet goed uitgevoerd, nadat Twente met tien man kwam te staan", stelde Van Loen. "Een treurige middag. We hadden afstand kunnen nemen van de nummer tien en zelfs achtste kunnen staan."
  • Score: 90. Huysegems
  • Toeschouwers: 21.250
  • Arbiter: Bossen
  • Geel: Van Dijk, Keller, Cornelisse (FC Utrecht); Wellenberg, Braafheid (FC Twente)
  • Rood: 42. Douglas (2x geel)
  • Opstelling FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Keller, Schut (Dickoh/41), Pieters, Loval (73. Rossini), Van der Gun, Van.Dijk, George, Vandenbergh, Wolters (Somers/63)