maandag 25 februari 2008

Kelderduel Jong Willem II - Jong FC Utrecht eindigd in 1-1

Op maandagavond 25 februari 2008 was het duel tussen de beiden laatstgeplaatsten Jong Willem II - Jong FC Utrecht. Met de A-junioren Mike van der Kooij en Tim Noordraven in de basis en Gregory Schaken en Randy Wolters op de bank ving de wedstrijd aan in het Willem II stadion.

Dsc07913 Dsc07917 Dsc07880

Het eerste kwartier was voor FC Utrecht, het volgende uur voor Willem II, waarin zij de 1-0 maakten. Het laatste kwartier was weer voor FC Utrecht waarin de gelijkmaker werd geforceerd en bijna de volle winst werd behaald. Echter het mocht niet zo wezen. Beide teams deelde de punten en moeten in de komende wedstrijden de malaise zien te keren. Gregory Schaken kreeg helaas geen speeltijd. Randy Wolters viel bij aanvang van de 2e helft in nadat even voor de rust Ingmar Maayen een tik tegen de enkel had gekregen. Deze avond speelde de Leidse aanvaller zijn 5 wedstrijd in 9 dagen:
  1. Zondag 17/2 FC Utrecht - VVV Venlo (45 min.)
  2. Maandag 18/2 Jong Sparta - Jong FC Utrecht (50 min.)
  3. Dinsdag 19/2 trainen
  4. Woensdag 20/2 vrij
  5. Donderdag 21/2 trainen
  6. Vrijdag 22/2 Sparta - FC Utrecht (20 min.)
  7. Zaterdag 23/2 FC Utrecht A1 - Willem II A1 (90 min.)
  8. Zondag 24/2 vrij
  9. Maandag 25/2 Jong Willem II - Jong FC Utrecht (45 min.)
En de week is nog niet om voor de 17-jarige jongeling die, samen met Tim Noordraven, deze week met de hoofdmacht meetraint en mogelijk a.s. zondag in de wedstrijd FC Utrecht - PSV wederom bij de selectie wordt gevoegd.

Jong Willem II - Jong FC Utrecht 1-1 (1-0) Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Beloften in slotfase naast Jong Willem II
Jong FC Utrecht behaalde maandag in de strijd tegen degradatie een punt. Mohammed Faouzi maakte in de 90ste minuut de gelijkmaker. Ondanks een licht veldoverwicht voor FC Utrecht kwam Willem II na een kwartier spelen op voorsprong. Franck Grandel kon nog redding brengen op een schot van Willem II-middenvelder Nieuwendaal. Maar uit de hoekschop die daaruit voortkwam kon Rydell Poepon de 1-0 binnentikken. Na de openingstreffer kreeg de thuisclub een duidelijk overwicht. Wederom Poepon kreeg de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot naast. In de 27ste minuut was Darl Douglas doorgebroken, maar de geclaimde penalty kwam er tot ongenoegen van de Tilburgers niet. FC Utrecht kwam niet verder dan een goede combinatie tussen Moestafa El Kabir en Irfan Bachdim, maar de mogelijkheid die daaruit ontstond was helaas voor Jasper Bolland net te moeilijk. In de rust moest Ingmar Maayen geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Randy Wolters was zijn vervanger. Het begin van de tweede helft was voor de thuisclub. Via uitblinker Messoudi werden vooral de vleugels Douglas en Zijler goed bediend. Het was dan ook regelmatig onrustig voor het doel van Grandel. Naarmate de tweede helft vorderde nam FC Utrecht weer het initiatief over.Zeker toen trainer Nascimento een extra aanvaller in de persoon van Frank van der Zwan bracht werd de druk verder opgevoerd. Nick Kuipers, Van der Zwan en Bolland waren dicht bij de gelijkmaker. De thuisclub voelde de druk en ging steeds meer tijdrekken. In de 90ste minuut kreeg FC Utrecht de beloning. Ramon Leeuwin ging op avontuur en bracht Mohammed Faouzi in stelling, die de 1-1 scoorde. Door dit resultaat staat Jong FC Utrecht nog altijd samen met Willem II onder aan de ranglijst. Volgende week maandag komt Jong NEC Nijmegen naar Utrecht. Voor het elftal van trainer/coach David Nascimento weer een finale in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.
Opstelling: Franck Grandel, Tim Noordraven, Mark Rutgers, Mike van der Kooy, Nick Kuipers, Jasper Bolland, Mohammed Faouzi, Moestafa El Kabir (70' Jahrizinho Valentijn), Ramon Leeuwin, Irfan Bachdim (60' Frank van der Zwan), Ingmar Maayen (46' Randy Wolters).