maandag 18 februari 2008

Zorgwekkende blessure voor Gianluca Nijholt

Dsc07653Op maandagavond 18 februari 2008 was de beloftencompetitiewedstrijd Jong Sparta - Jong FC Utrecht. Hierin raakte de talentvolle middenvelder Gianluca Nijholt zwaar geblesseerd. In de 8e minuut, bij een hoge bal op het middenveld sprongen Gianluca en zijn tegenstander, die één meter bij vandaan stond, omhoog. Zonder dat zij elkaar raakte en ongehinderd landde Gianluca en zakte direct door zijn benen. Aan de reactie van de jongeling zagen de omstanders gelijk dat het serieus was en het ergste werd gevreesd. De vrees voor een drama schoten door de hoofden van menigeen. Gianluca, net vier dagen 18 jaar, die al 2 maal eerder zijn kruisband(en) afgescheurd, werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek. Helaas konden ze daar nog niet definitief zijn letsel vaststellen. Mogelijk is het "alleen maar" zijn meniscus en niet erger. De komende dagen zal uitsluitsel moeten geven.

Dsc07645 Dsc07665 Dsc07680

De wedstrijd, op een half zacht, half bevroren, veld werd met 1-0 gewonnen door Jong Sparta. Samen met 4 andere A-junioren waren Randy Wolters en Tim Noordraven ook meegenomen naar Rotterdam. Tim speelde de gehele wedstrijd en Randy viel in de 40e minuut in voor Peter Kopteff. Deze gaf nog voor de rust aan dat het niet lekker zat met zijn lies en liet zich wisselen. Het was een rommelige wedstrijd. Veel balverlies, weinig gewonnen duels, verkeerde keuzes en matige passen. De eerste helf was een ligt overwicht van de thuisclub. In de 2e helft had FC Utrecht direct een kans voor Randy die voor langs schoot. Daarna kwam het betere spel van de Spartanen. Op het middenveld waren zij de baas, wonnen daar de duels, hadden de 2e bal en in de kluts kwamen zij vaak in balbezit. Het doelpunt kwam uit een vrije trap in de 64e minuut. De laatste 5 minuten had FC Utrecht nog 2 á 3 redelijke aanvallen en een kleine kans op de gelijkmaker. Echt het mocht niet zo zijn. FC Utrecht verloor voor de zoveelste keer met één doelpunt verschil. Dit keer bleven de 3 punten in Rotterdam. Wat echter na afloop overheerstte was de zorgwekkende blessure voor Gianluca Nijholt.

Jong Sparta - Jong FC Utrecht 1-0 (0-0) Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling: Andre Krul, Tim Noordraven, Peter Kopteff(40' Randy Wolters), Gianluca Nijholt (8' Mitchell vd Beld), Mark Rutgers, Jasper Bolland, Ingmar Maayen, Mohammed Faouzi, Tim Oosterheert (80' Sebastian van Kammen), Ramon Leeuwin, Nick Kuipers. Niet gespeeld: Roy Schaap, Gregory Schaken, Jordy v/d Corput en Evert Brouwers.