vrijdag 31 augustus 2012

Opnieuw nederlaag FC Den Bosch

Op vrijdag 31 augustus 2012 speelde FC Den Bosch de lastige uitwedstrijd in stadion "De Braak" tegen de huidige koploper Helmond Sport. Na weer een afvallende bal en een penalty na een persoonlijke fout waren de tegendoelpunten hetgeen leidde tot nederlaag 4 op rij.

Lees het verslag van www.fcdenbosch.nl
FC Den Bosch heeft duidelijk de seizoenstart gemist. Voor de vierde maal in successie werd tegen een nederlaag opgelopen. In Helmond werd met 2-0 verloren, nadat FC Den Bosch net als afgelopen maandag tegen FC Dordrecht weer snel op achterstand werd gezet. De niet van zelfvertrouwen overlopende Bosschenaren kregen daarmee opnieuw een opdoffer en speelden een vrij kansloze wedstrijd ondanks een lichte opleving in het laatste kwartier. Enig lichtpuntje was de terugkeer van doelman Kevin Begois die méér tegendoelpunten wist te voorkomen.




FC Den Bosch startte met de van een schorsing teruggekeerde De Bock in het centrum samen met Boddaert. Links in de verdediging mocht Rutten in de basis beginnen, net als Boldewijn rechts voorin. Tevens keerde Begois terug in het doel; al met al heel wat mutaties ten opzichte van de wedstrijd afgelopen maandag. Dat betekende dat de automatismen opnieuw gezocht moesten worden en dat valt met weinig zelfvertrouwen in de ploeg dan niet mee. FC Den Bosch probeerde desondanks de aanval te zoeken en was in de beginfase met Van Weert dicht bij het doel, maar de volley kon worden gepakt door doelman Van der Steen. Daarna ging het toch weer snel mis met FC Den Bosch toen na een fout van Rutten rechterspits Stachnik dicht bij de openingstreffer was. Even later was het toch raak toen een schot van de kleine spelmaker Güvenc niet door Begois vast kon worden gepakt en de rebound door Grabovac in het doel kon worden gelopen: 1-0. Tien minuten later kon opnieuw Güvenc een paar mannetjes uitspelen en Stachnik in het spel betrekken die door Rutten onnodig werd vastgehouden waarna scheidsrechter Wiedemeijer naar de stip wees. Ondanks dat Begois naar de goede hoek ging en de bal bijna had te pakken, was het toch 2-0 door diezelfde Güvenc. FC Den Bosch oogde aangeslagen en kwam goed weg toen een vrije trap van Stachnik rakelings voorlangs ging. Daartegenover kon FC Den Bosch slechts een kleine mogelijkheid voor Van Weert stellen en een goede aktie van Boldewijn en dito schot dat door de doelman werd gepakt.




Na de pauze probeerde FC Den Bosch nog de bakens te verzetten door goed te beginnen met een aktie van Van Weert en een schot van Van Brakel. Maar snel bleek dat er toch te weinig lijn en creativiteit in het spel zit, uiteraard gevoed door het gebrek aan zelfvertrouwen. Daarom zullen er snel punten moeten worden gepakt om daarin de ommekeer te brengen. Doelman Begois pakte een keihard schot van Stachnik klemvast en redde ook bekwaam op een schot van Brouwers. In het laatste kwartier kwam FC Den Bosch dan toch iets meer aan voetballen toe en kreeg een grote kans voor Van Brakel na een intelligent passje van Seuntjens, maar de Vughtse doelman Van der Steen kon redden. Even later kwam Van Weert schuin voor het doel door maar opnieuw kwam Van der Steen als winnaar uit de strijd. Ook Wolters en Seuntjens kregen nog een kans maar de doelman behield een "clean sheet". Volgende week is er geen competitievoetbal en hopelijk kan daarna in de thuiswedstrijd tegen Excelsior de eerste punten van het seizoen worden gepakt.

Helmond Sport _ FC Den Bosch 2-0 (2-0). Voor alle foto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Justin Tahapary, Jelle de Bock, Maarten Boddaert, Moreno Rutten; Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Ralf Seuntjens (85. Anthony van den Hurk); Enzio Boldewijn (74. Joey Brock), Tom van Weert, Randy Wolters.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten