vrijdag 17 augustus 2012

Tiental FC Den Bosch verliest thuis van Sparta Rotterdam

FC Den Bosch heeft vrijdagavond, tijdens de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, in eigen huis met 1-2 verloren van Sparta Rotterdam. Centrale verdediger Jelle de Bock kreeg in de 65e minuut rood van scheidsrechter Wegereef wegens het ontnemen van een scoringskans van zijn tegenstander Mario Bilate. Kort daarvoor had Tom van Weert nog de gelijkmaker gescoord, nadat Sparta in de eerste helft door Robert van Boxtel op voorsprong was gekomen. De toegekende penalty werd gemist, maar even daarna rondde linksback Slijngard een knappe aanval uitstekend af.

De eerste helft was aan beide kanten erg matig. Beide ploegen speelden afwachtend en wisten daardoor weinig scoringsmogelijkheden te creƫren. Toch kwamen er enkele grote kansen. Al na 13 minuten schoot Mario Bilate op de paal en even later kregen Ralf Seuntjens en Wouter de Vogel een mogelijkheid om daar iets tegenover te zetten aan de kant van FC Den Bosch. Na een klein half uur kwam Sparta op voorsprong uit een vrije trap van Martinus. Zijn schot belandde op de paal en stuitte precies voor de voeten van de ongedekte Robert van Boxtel. Net als tegen FC Oss verdween de bal via een rebound in het Bosche doel. Kort voor rust kreeg Tom van Weert nog een mogelijkheid, maar na een goede passeeractie van een verdediger en keeper Nico Pellatz was er niemand van FC Den Bosch om de bal in het doel te werken. Met een 0-1 stand op het scorebord klonk dan ook het rustsignaal.

Na rust was Sparta aanvankelijk wat beter dan FC Den Bosch. Dat resluteerde in kansen van Mario Bilate (Benjamin van den Broek redde ten koste van een hoekschop) en Gijs Luirink (bal voorlangs). Ook Randy Wolters kreeg een kans, maar Pellatz kon op tijd ingrijpen. Nadat de geblesseerde Wouter de Vogel was vervangen door Enzio Boldewijn waren de kansen van beide ploegen min of meer in evenwicht. Martinus bleef dreigend, maar liep zich vast op zijn tegenstander en Enzio Boldewijn schoot daarbij even later maar net naast. Na een half uur een prima voorzet van de hard werkende Randy Wolters richting Tom van Weert, die aarzelde niet en knalde de bal hard in de bovenhoek: 1-1. Vervolgens was het weer de beurt aan Sparta toen Bilate de bal nipt over het doel van Bruno Appels kopte.

De volgende actie van Sparta leek simpel opgelost te kunnen worden door verdediger Jelle de Bock. In plaats van de bal meteen weg te koppen toen aanvaller Mario Bilate kort achter hem in balbezit dreigde te komen, liet hij de bal stuiten, waardoor de Sparta-aanvaller in scoringspositie kwam. Even hield de centrale verdediger zijn tegenstander vast, strafschop en rood, zo oordeelde scheidsrechter Wegereef. Bilate zelf nam de elfmeter, maar Appels stopte het schot bekwaam. FC Den Bosch leek door deze meevaller dusdanig gemotiveerd, dat het ineens ging lopen in de ploeg van Jan Poortvliet. Een combinatie van Ralf Seuntjes, Tom van Weert en Enzio Boldewijn ging er bijna in, en de spelers leken er wat meer in te geloven. Donovan Slijngard verstoorde die illusie door na een knappe aanval de 2-1 voor Sparta binnen te schieten. Ondanks de tegenvaller bleef FC Den Bosch strijden voor een beter resultaat en vooral Tom van Weert had de gelijkmaker tot twee maal toe op zijn schoen. Eerst schoot hij met links in plaats van met rechts net naast en vervolgens bracht hij Ralf Seuntjes in stelling, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. In de slotfase knalde Danny Buijs nog op de vuisten van Bruno Appels en hadden Justin Tahapary en Randy Wolters in een overvol strafschopgebied nog een kleine mogelijkheid op de gelijkmaker. Helaas lukte het allemaal niet en met tien tegen elf moest FC den Bosch zijn meerdere erkennen in de potentiƫle kampioenskandidaat Sparta.

Maandag over een week mag FC Den Bosch proberen het zelfvertrouwen opnieuw op te poetsen. Dan is FC Dordrecht de volgende tegenstander in BrainWash Stadion De Vliert.

FC Den Bosch - Sparta Rotterdam 1-2 (0-1) Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels, Justin Tahapary, Tim Hofstede (32' Daan van Dinter), Jelle de Bock, Joey Brock, Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Wouter de Vogel (52' Enzio Boldewijn), Ralf Seuntjens, Tom van Weert, Randy Wolters .