woensdag 1 augustus 2012

Den Bosch overleeft oefenduel met Turken

Webm@ster was op vakantie. Lees het verslag van FC Den Bosch Fans.nl.

FC Den Bosch is het oefenduel met de laatste serieuze tegenstander schadevrij doorgekomen. Hoewel Elazigspor, de kampioen van het tweede niveau in Turkije, de vooroordelen waarmaakte bleef de thuisploeg zonder kleerscheuren. En won: 4-0.
 (Foto's: ©Frank van Engelen)
De wedstrijd begon nog als alle anderen. Opvallend in de beginopstelling was de aanwezigheid van Randy Wolters, die als linksback stond opgesteld. Na een klein kwartier werd het openingsdoelpunt door Görkem Görk achter zijn eigen doelman gewerkt. Uit een indraaiende corner van Wolters schampte Tim Hofstede de bal met het hoofd, waarna Görk er eveneens - onbedoeld - zijn hoofd achter zette: 1-0.

Vijf minuten later was de eerste, en naar later bleek laatste, kans voor de Turken te noteren. Gökhan Emreciksin kwam bij een lage voorzet net te kort om de bal binnen te werken. In de laatste tien minuten voor rust laaide het vuur op. Orkan Ak van Elazigspor kreeg zijn tweede gele kaart, waarop hij die uit de hand van Rob Dieperink sloeg en de jeugdige scheidsrechter flink werd belaagd. Toen de mediterrane gemoederen weer waren bedaard sloeg FC Den Bosch opnieuw toe. Een prima steekbal van Ralf Seuntjens werd door Tom van Weert op waarde geschat en die rondde koeltjes af: 2-0.

Twee minuten voor de pauze was het opnieuw raak door de clubtopscorer van afgelopen seizoen. Moreno Rutten, gestart als rechterverdediger, stuurde Enzio Boldewijn weg en bij diens voorzet kwam Van Weert goed voor zijn tegenstander. Dat bleek het sein voor Anton Janssen, de nieuwe trainer van FC Oss, om het trainingscomplex aan de Jan Sluytersstraat te verlaten.

Na rust was het net als vorige week tegen Ross County Wolters die direct zijn visitekaartje af gaf. Doorgeschoven naar de linksbuitenpositie snelde hij langs zijn tegenstander en een voorzet later was het Boldewijn die de 4-0 binnen kon werken. Daarna was het voor trainer Jan Poortvliet zaak om de ploeg zo heel mogelijk te houden. Om de aanslagen van de Turken te ontwijken werd er veel gewisseld. Wouter de Vogel maakte zijn rentree en ook Jelle de Bock, die binnen korte tijd twee keer naar de grond ging, verliet (lopend) het veld voordat er een brancard bij nodig was.

Twintig minuten voor tijd moesten de Turken met negen verder, toen ook de ingevallen Hrvoje Spahita met direct rood van het veld moest. Hij werkte Wolters naar de grond toen de bal niet eens meer in de buurt was. Pas in de 83e minuut moest doelman Bruno Appels voor het eerst in actie komen bij een schot op zijn goal. Luttele seconden later floot de arbiter al voor het laatst. Een speler van Elazigspor was weer veel te gevaarlijk ingekomen en een derde rode kaart trekken leek de leidsman niet slim. Hij besloot de wedstrijd, die als vriendschappelijk bestempeld was, te stoppen. Een verstandig besluit, zo vonden de meeste toeschouwers.

FC Den Bosch - Elazigspor 4-0 (3-0).

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels; Moreno Rutten (70. Mike Scholten), Tim Hofstede (76. Sander van Weert), Jelle de Bock (60. Daan van Dinther), Randy Wolters; Maarten Boddaert (67. Ilias Zaimi), Benjamin van den Broek (67. Rinke Pennings), Jeffrey Vlug (46. Joey Brock); Enzio Boldewijn (67. Emre Bilgin), Tom van Weert (70. Anthony van den Hurk), Ralf Seuntjens (67. Wouter de Vogel).