zondag 12 augustus 2012

Geschorste Randy Wolters ziet verlies FC Den Bosch

Op zondag 12 augustus 2012 speelde FC Den Bosch de openingswedstrijd van het nieuwe competitie seizoen uit bij FC Oss. Randy Wolters was voor deze wedstrijd geschorst en moest vanaf de tribune aanzien hoe een beter FC Den Bosch toch met lege handen bleef.

Lees het verslag van www.fcdenbosch.nl

FC Den Bosch heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen door in Oss met 2-1 te verliezen. Niet voor de eerste keer liet FC Den Bosch zich verrassen door het counterende vechtvoetbal van FC Oss. Grote man bij FC Oss was de debuterende doelman Luuk Koopmans van FC Oss, die ook nog bij FC Den Bosch stage had gelopen, maar bij FC Oss zich meer kansen toedichtte. Hij zorgde er persoonlijk voor dat het veldoverwicht van FC Den Bosch niet met minstens één punt werd beloond.

FC Den Bosch startte in de verwachte opstelling met Ralf Seuntjens als een valse linksbuiten die veel naar binnen moest trekken. Op de andere vleugel begon de snelle Enzio Boldewijn in de basis; Randy Wolters ontbrak nog door een schorsing van vorig jaar. De Bosschenaren begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen enkele mogelijkheden via Vlug (schot over) en Van Weert (kopbal gestopt). Bij FC Oss was uiteraard Marcel van der Sloot weer de grote regisseur op het middenveld. Nadat een treuzelende Brock de bal verspeelde en een overtreding maakte, stond diezelfde Van der Sloot natuurlijk meteen klaar voor de vrije schop. Deze werd na een kopbal van Latupeirissa op de paal, in tweede instantie ingekopt door de van Veendam overgekomen Gorgülü: 1-0. Met de snelle Latupeirissa bleef FC Oss in de counter gevaarlijk hetgeen bijna in de 2-0 resulteerde. Nadat hij doelman Appels al had omspeeld, prikte hij de bal schuin voor het lege doel over. FC Den Bosch wist dat het de mouwen moest opstropen om de wedstrijd te doen kantelen. Een felle Seuntjens die inkwam op de keeper werd door de scheidsrechter met een gele kaart bestraft. Het betere technische voetbal van de Bosschenaren werd na een half uur dan toch beloond. Een hoge lange voorzet van Tahapary werd door de van de flank inkomende Seuntjens binnengekopt: 1-1. FC Den Bosch probeerde voor de rust door te drukken en na een goede individuele actie van Boldewijn die naar binnen kwam en met links inschoot, moest doelman Koopmans handelend optreden om een Bossche voorsprong te voorkomen. Ook een vrije trap van Van Brakel trof geen doel.

Na de thee wilde FC Den Bosch het initiatief opnieuw naar zich toetrekken. Het had pech dat de scheidsrechter een aantal handsballen van FC Oss niet als zodanig wilde interpreteren. Ondertussen moest FC Den Bosch op de tellen blijven passen want een uitbraak via opnieuw Latupeirissa kon door Hofstede nog tot corner worden verwerkt. Via Benjamin van den Broek kreeg FC Den Bosch nog een tweetal kansen maar doelman Koopmans stond weer paraat. Ook een kopbal van Tom van Weert - die ongestraft een aantal keer onderuit werd gelopen door het centrale duo Nielsen/Van Muyen - leverde geen treffer op. Jan Poorvliet bracht vervolgens Wouter de Vogel in het veld voor Jeffrey Vlug, hetgeen bijna een gouden wissel bleek, maar andermaal werd geen doel getroffen. Ruim een kwartier voor tijd mocht Van der Sloot opnieuw een vrije trap nemen na een met geel bestrafte overtreding van Hofstede. Doelman Appels liet zich pijnlijk verrassen nadat een inlopende Osse aanvaller voor verwarring bij de doelman zorgde: 2-1. FC Den Bosch probeerde uit alle macht nog een punt te redden en bracht ook nog Anthony van den Hurk als verse kracht. Tal van corners leverden niets op, net zo min als een kopbal van Van den Hurk en een schot van Brock. Altijd stond daar doelman Luuk Koopmans. Uit een counter via Koot kon de Bossche doelman Appels nog de 3-1 voorkomen, maar was het pleit al beslecht, de nederlaag kon niet meer worden voorkomen.

FC Oss  - FC Den Bosch 2-1 (1-1).

Opsteling FC Den Bosch: Appels, Tahapary, De Bock, Hofstede, Brock, Vlug (66' Vogel), Van Brakel, Van den Broek, Boldewijn (80' Van den Hurk), Seuntjens, Van Weert.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten