maandag 27 augustus 2012

FC Den Bosch lijdt pijnlijke nederlaag tegen FC Dordrecht

Op maandagavond 27 augustus 2012 speelde FC Den Bosch in het eigen BrainWash Stadion De Vliert de derde competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht. Net als vorig seizoen is de competitiestart niet aan de Bosschenaren besteed. De punten gingen dan ook mee met de "Schapenkoppen".

FC Den Bosch heeft ook zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013 verloren. Tegen FC Dordrecht werd het in het eigen BrainWash Stadion De Vliert liefst 2-4, waarbij het opviel dat vooral individuele fouten aan de basis stonden van de nederlaag. Na een snelle openingsgoal kon FC Den Bosch via Tom van Weert de schade nog enigszins beperken, maar toen FC Dordrecht al na 23 minuten zijn derde treffer mocht binnen schieten was het eigenlijk al gebeurd met de ploeg van trainer/coach Jan Poortvliet. Een felle herstart na rust leverde niet de gewenste aansluitingstreffer op en dus was de winst voor FC Dordrecht na 90 minuten volledig verklaarbaar.

Met Mike Scholten en Daan van Dinter in het centrum van de verdediging (Jelle de Bock was geschorst en Tim Hofstede geblesseerd) én met Maarten Boddaert op het middenveld moest FC Den Bosch proberen het zelfvertrouwen na twee nederlagen weer wat op te vijzelen. Al na vier minuten werd de ploeg van Jan Poortvliet keihard met de neus op de feiten gedrukt toen een gapend gat in het centrum van de verdediging Jesse Mayele in staat stelde de score voor de bezoekers te openen. Twee minuten later ging het weer bijna mis toen Garry Mendes Rodriques opnieuw een dot van een kans kreeg. Na een hoekschop van Randy Wolters leek FC Den Bosch zich te herstellen, Tom van Weert kopte knap binnen en het was weer gelijk. Precies twee minuten duurde de vreugde, want weer ging het mis in de verdediging en kon opnieuw Mayele simpel de voorsprong voor FC Dordrecht herstellen. Maar het was nog niet genoeg, want na balverlies van Joey Brock volgde een knal van Rodriques op de lat en kwam FC Den Bosch goed weg. Pas 23 minuten was er gespeeld toen opnieuw een verdedigingsfout op links Lars Veldwijk in staat stelde de kansloze Bruno Appels te passeren. Trainer Jan Poortvliet greep in en wisselde Joey Brock voor Moreno Rutten. De jonge Bosschenaar viel met lef in en zorgde voor wat rust en beleving in de Bossche aanvalsopbouw. Rust die FC Den Bosch hard nodig had want de ploeg van Poortvliet leek rijp voor een grote nederlaag.

Na de thee leek FC Den Bosch zich te herstellen. Enzio Boldewijn kwam in het veld voor Mike Scholten en FC Den Bosch ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Maar zoals zo vaak ontbrak op die momenten het geluk om te kunnen scoren en dat ondervonden onder meer Tom van Weert (na een schitterende vrije trap van Bart van Brakel) en Ralf Seuntjens én Tom van Weert, na een uitstekende voorzet van Enzio Boldewijn. Na een minuut of tien was de veel kracht kostende vechtlust van FC Den Bosch wat geluwd en greep FC Dordrecht opnieuw zijn kans. Met veel snelheid, slimme overtredingen en fysiek ingrijpen zette de Dordtenaren FC Den Bosch onder druk. Rodriques was daarbij het grootste gevaar en hij zorgde dan ook na 55 minuten voor de 1-4. Twee minuten later was een vrije trap van Bart van Brakel via enkele Dordtse spelers nog goed voor een bescheiden tegentreffer (2-4), maar verder kwam FC Den Bosch niet. De derde nederlaag was een feit en zichtbaar teleurgesteld en aangeslgen verlieten de spelers de Bossche grasmat.

Aanstaande vrijdag wacht voor FC Den Bosch een nieuwe kans. Dan nemen de blauwwitten het in Helmond op tegen koploper Helmond Sport.

FC Den Bosch - FC Dordrecht 2-4 (1-3). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels, Justin Tahapary, Daan van Dinter, Mike Scholten (46' Enzio Boldewijn), Joey Brock (26' Moreno Rutten), Maarten Boddaert, Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Ralf Seuntjens, Tom van Weert, Randy Wolters.