donderdag 6 september 2012

FC Den Bosch verliest oefenduel van koploper FC Twente

FC Den Bosch heeft donderdagmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen koploper FC Twente. Mirco Born opende na circa 10 minuten de score voor de Tukkers, die met een mix van het eerste en tweede team aantraden. FC Den Bosch speelde het eerste bedrijf gedisciplineerd vanuit een goede organisatie. De mannen van trainer/coach Jan Poortvliet gaven weinig ruimte en kansen weg, maar wist ook niet veel doelkansen te creëren. Ralf Seuntjens bezette de spitspositie, omdat Tom van Weert niet voldoende fit was om negentig minuten te spelen. Appels verdedigde het Bossche doel, omdat Begois rust moest houden na een spuit.

Na rust trof FC Twente snel doel via Gyasi. Kort daarop kwam FC Den Bosch via een knappe goal van Van Brakel terug tot 2-1. Gutiérrez bepaalde met een treffer aan Twentezijde de eindstand op 3-1.

FC Den Bosch-trainer Jan Poortvliet was tevreden met hetgeen zijn mannen lieten zien. "Ik heb een positief gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. We hebben tegen een ploeg gespeeld met aardig wat kwaliteit. Vooral in de tweede helft lieten we goed positiespel zien en konden we verschillende keren druk zetten. Er was zelfs een mogelijkheid op 2-2."

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels; Justin Tahapary, Jelle de Bock (46. Daan van Dinter), Tim Hofstede, Moreno Rutten; Maarten Boddaert (46. Ilias Zaimi), Bart van Brakel, Benjamin van den Broek; Jeffrey Vlug (46. Enzio Boldewijn), Ralf Seuntjens (46. Tom van Weert), Randy Wolters.