vrijdag 21 september 2012

FC Den Bosch kansloos ten onder in Adelaarshorst

Lees het verslag van fcdenbosch.nl
'Never change a winning team' moet trainer/coach Jan Poortvliet deze week hebben gedacht bij het puzzelen naar zijn basisformatie. Echter na de mooie 3-0 zege op Excelsior vorige week, volgde nu een pijnlijke 3-0 bij Go Ahead Eagles. Een wedstrijd in Deventer is altijd lastig, maar binnen 10 minuten 3 doelpunten om de oren krijgen is tekenend voor de competitiestart van dit seizoen. Waar we voorzichtig dachten dat er na de overwinning tegen Excelsior weer stapjes omhoog gemaakt konden worden, is de keiharde realiteit dat de ploeg weer in de onderste regionen van de ranglijst bungelt.

FC Den Bosch startte dus in dezelfde basisopstelling als vorige week. In de eerste helft speelde FC Den Bosch nog niet eens zo onaardig en was het met een schot van Jeffrey Vlug op de lat ook dicht bij een doelpunt. Ook de ijverige Randy Wolters zette met een ferme knal de van FC Twente gehuurde doelman Marsman flink aan het werk. Verder was er in die eerste helft niet veel te vermelden behalve dan dat doelman Kevin Begois spits Kolder van een doelpunt afhield en een vrije trap van Promes uit zijn heiligdom bokste. Met een 0-0 en een licht overwicht van FC Den Bosch gingen de ploegen naar de thee.

Na de pauze zette Go Ahead Eagles echter stevig aan. Aanvankelijk hield FC Den Bosch met sterkhouder Begois nog goed stand en leek de Deventerse storm al weer snel geluwd. Maar FC Den Bosch kon daar alleen nog een gevaarlijk schot van Jelle de Bock tegenover stellen, verder was het vooral tegenhouden. Houtkoop zorgde voor de eerste grote waarschuwing maar zijn schot verdween via de buitenkant van de paal nog in het zijnet. Maar in de fase van twintig tot dertig minuten na rust stortte FC Den Bosch volledig in. Achtereenvolgens Houtkoop, Promes en nog eens Houtkoop zetten de Bosschenaren op een kansloze 3-0 achterstand. Daarna wisselde trainer Poortvliet in korte tijd driemaal, maar dat mocht niet meer baten. De balans na zes wedstrijden; één overwinning en vijf nederlagen zijn voor deze selectiegroep dramatische cijfers. De koppen zullen bij elkaar moeten worden gestoken om een ommekeer tegen AFC (beker) en de daaropvolgende competitiewedstrijden tegen Emmen en AGOVV te kunnen bewerkstelligen.

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 3-0 (0-0)Voor alle foto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois, Justin Tahapary ('77 Joey Brock), Tim Hofstede, Jelle de Bock, Moreno Rutten, Jeffrey Vlug ('77 Enzio Boldewijn), Maarten Boddaert ('77 Bart van Brakel), Ralf Seuntjens, Benjamin van den Broek, Tom van Weert, Randy Wolters.