vrijdag 14 september 2012

FC Den Bosch wint, Randy Wolters scoort

Lees het verslag van fcdenbosch.nl:
FC Den Bosch heeft vrijdagavond in het eigen BrainWash Stadion De Vliert een bevrijdende overwinning geboekt op Excelsior. De ploeg van trainer/coach Jan Poortvliet liet het Bossche publiek zien wel degelijk te kunnen voetballen en voetbalde in de tweede helft alle schroom van zich af. Alle teleurstelling en het gebrek aan zelfvertrouwen van de voorgaande wedstrijden waren ineens verdwenen na het fraaie openingsdoelpunt van Benjamin van den Broek in de 46e minuut. Een tot op heden onherkenbaar en uitstekend spelend team zette met soms oogstrelend voetbal Excelsior binnen 20 minuten vervolgens op een 3-0 achterstand. Een uitslag die nog groter had kunnen uitpakken als de vele zelf gecreƫerde kansen ook nog waren benut. Maar niemand die daarover na afloop nog zeurde, de dik verdiende eerste overwinning zat in de pocket.

FC Den Bosch begon met Jeffrey Vlug in de basis op de rechtervleugel en uitblinker Maarten Boddaert voor de viermansverdediging en vanaf de eerste minuut was er dreiging richting het doel van Excelsior. Invaller doelman Jordy Deckers liet zien deze avond niet echt balvast te zijn en dat leverde meteen de eerste kans op voor Randy Wolters, gevolgd door een mogelijkheid voor Tom van Weert die de bal na een goede pass van Ralf Seuntjens echter van de voet liet springen. Na een minuutje of tien nam Excelsior het initiatief over en onder aanvoering van de razendsnelle Elvis Manu kwamen er vele kansen en corners voor de Rotterdammers. Doelman Kevin Begois liet echter zien een zeer betrouwbare sluitpost te zijn door een schot van Manu tot hoekschop te verwerken en ook door een afstandsschot van Rick Kruys onschadelijk te maken. Ook Jelle de Bock moest hem assisteren bij een combinatie van Niels Vorthoren en Elvis Manu, maar het blokken van de bal was voldoende om het gevaar te keren. Justin Tahapary had ontzettend veel problemen met de snelle Manu en een gele kaart leek snel gevolgd te kunnen worden door een tweede prent, dus greep trainer Jan Poortvliet in de rust in en wisselde hem voor Joey Brock.

Die wissel betekende de ommekeer in de wedstrijd want er was amper een minuut na rust gespeeld toen een snel door hem opgezette aanval via Jeffrey Vlug en Ralf Seuntjens, Benjamin van den Broek bereikte. Die knalde de bal onhoudbaar in de bovenhoek en FC Den Bosch stond voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Het leek wel of er daarna niets meer mis kon gaan, zoveel vertrouwen straalde de ploeg ineens uit na die bevrijdende treffer. FC Den Bosch vocht voor elke bal, won vrijwel ieder fysiek duel en zette met schoten druk op de onrustige doelman Deckers. Een herboren Randy Wolters bediende Ralf Seuntjens en zijn schot caramboleerde via de loslatende doelman voor de voeten van Jeffrey Vlug. Hij haalde meteen uit, maar knalde de bal tegen de onderkant van de lat. De tweede treffer hing in de lucht want FC Den Bosch speelde zelfverzekerd, bouwde aan de ene na de andere aanval en vooral Wolters was daarbij de grote aanjager. Eerst schoot hij maar net voorlangs, vervolgens zette hij Tom van Weert (in buitenspelpositie overigens) vrij voor het doel, maar zijn schot ging hoog over. Dan maar zelf moet hij gedacht hebben toen hij in de 57e minuut hij de verdedigers van Excelsior simpel passeerde en met een harde knal voor de 2-0 zorgde. Nog was het niet gedaan. Een kopbal van Ralf Seuntjens ging nog rakelings naast, maar in de 68e minuut was het opnieuw Randy Wolters die zag dat Tim Hofstede goed mee was opgekomen, hem op het juiste moment bediende en zorgde dat hij de derde treffer van de wedstrijd kon binnen prikken. Excelsior probeerde nog wat terug te doen, maar was niet in staat de ontketende Bossche ploeg in te tomen en een vierde treffer leek eerder realiteit, dan een tegendoelpunt. Jeffrey Buitenhuis mocht de uitstekend spelende Jelle de Bock vervangen en Rinke Pennings maakte zijn opwachting voor de licht geblesseerde Randy Wolters. De wedstrijd was toen al gespeeld en van de eerste dik verdiende overwinning mocht samen met de enthousiaste supporters worden genoten. Aan de Bossche ploeg de taak dit nu vast te houden, zodat de weg naar boven verder kan worden ingezet. Aanstaande vrijdag wacht een nieuwe kans. Dan moet FC Den Bosch uit naar Deventer waar het lastige Go Ahead Eagles de volgende tegenstander is.

FC Den Bosch - Excelsior Rotterdam 3-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch; Kevin Begois, Justin Tahapary (46'Joey Brock), Tim Hofstede, Jelle de Bock (86' Jeffrey Buitenhuis), Moreno Rutten, Jeffrey Vlug, Ralf Seuntjens, Maarten Boddaert, Benjamin van den Broek, Tom van Weert, Randy Wolters (87' Rinke Pennings).