zaterdag 2 augustus 2014

Winst in Dordrecht in laatste oefenwedstrijd voor VVV-Venlo

Op zaterdag 2 augustus stond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de laatste oefenwedstrijd als voorbereiding op seizoen 14|15 op het programma. Tegenstander aan de Krommedijk was FC Dordrecht, het team dat afgelopen seizoen promoveerde als een van de winnaars van de Jupiler Play-Offs. De kersverse eredivisionist had die dag de open dag en onderdeel daarvan was een wedstrijd tegen onze geelzwarten.

Die begonnnen aan de wedstrijd met Balkestein en Promes als verdedigingsduo en met nieuweling Elito en proefspeler Sheriff op de bank. Otsu ontbrak bij de wedstrijdselectie in verband met een bovenbeenblessure en voor de revaliderende Post en Joppen kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Beide teams begonnen erg voorzichtig en de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. In de drukkende warmte duurde het een tijdje voordat de eerste échte kans te noteren was. Pas in de 17e minuut werd er gericht geschoten, maar het geplaatste schot van Korte verdween naast de Venlose kruising. 30 seconden later was het Gijzen die wél doeltreffend uithaalde: vanaf 25 meter zet hij met een prachtige boogbal de 0-1 op het bord. Na deze treffer dringen de Dordtenaren wat meer aan, maar dat leidt niet tot echt uitgespeelde kansen en de Venlose verdediging houdt dan ook relatief makkelijk stand. En wanneer er eens een bal doorkomt, is Mäenpää op zijn post en weet hij de Dordtse aanvallen onschadelijk te maken. Met een 0-1 stand zoeken beide teams de kleedkamer op en na 15 minuten blijft Gijzen daar aan Venlose zijde in achter: hij heeft wat last van zijn been en uit voorzorg wordt de doelpuntenmaker gewisseld. Voor hem in de plaats komt Sevinç.
foto VI Images

Die ziet na zes minuten dat zijn team bijna de gelijkmaker tegen krijgt, maar de paal en enkele ploeggenoten brengen redding waardoor de Venlose voorsprong behouden blijft. Die wordt even later zelfs verdubbeld: Wolters gaat de 1-2 aan met Nwofor en eerstgenoemde weet de bal vanaf de achterlijn hard voor te zetten, waar Khalouta nét genoeg ruimte vindt tussen de paal en de verdediger en zo de 0-2 scoort. Direct daarna is er de invalbeurt voor proefspeler Sheriff, die de plaats van Balkestein inneemt. Vijf minuten later is er een dubbele wissel aan Venlose zijde: Khalouta en Donkers verlaten het veld en in hun plaats komen Elito en Schroijen de geelzwarten versterken. Laatstgenoemde gaat op het middenveld spelen en Altheer verhuist naar de rechtsbackpositie. In de 75e minuut komt Simmons voor Wolters en even later is het Hendriks die de plaats inneemt van Kruijsen. De vele wisselingen in beide elftallen komen de wedstrijd niet ten goede, want er zijn nauwelijks nog uitgespeelde kansen te noteren. Toch weten de gastheren nog te scoren door een rake kopbal van Troots-Ekong. De Dordtenaren zetten nog eenmaal aan om een gelijkspel eruit te slepen, maar dat lukt ze niet. En zo verlaten de geelzwarten met een 1-2 overwinning het stadion aan de Krommedijk. Een uitstekende generale repetitie voor de seizoensouverture op 8 augustus in het eigen Seacon Stadion - De Koel - tegen Jong FC Twente.

FC Dordrecht - VVV-Venlo 1-2 (0-1)
  • Scoreverloop: 18. Gijzen (0-1); 59. Khalouta (0-2); 79. Troost-Ekong (1-2)
  • Scheidsrechter: Van den Kerkhof
  • Toeschouwers: 2.500
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein (59. Sheriff), Promes en Donkers (64. Schroijen); Kruijsen (79. Hendriks), Gijzen (46. Sevinç) en Altheer; Wolters (75. Simmons), Nwofor (84. Van Crooy) en Khalouta (64. Elito)