zaterdag 26 juli 2014

HTM gaat in slotminuten naar AZ

Op zaterdag 26 juli was ons eigen Seacon Stadion - De Koel - het decor voor de Herman Teeuwen Memorial 2014. Tegenstander in deze eerste thuiswedstrijd tijdens de oefencampagne was AZ onder leiding van Marco van Basten. Onze geelzwarte trots speelde voor het eerst in het nieuwe thuistenue, met de blokjesbaan op de voorzijde van het shirt.

In de avondzon begonnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd, waarbij het een tijd duurde voordat er echt uitgespeelde kansen te noteren vielen. Beide keepers hielden in de eerste helft hun doel schoon, waardoor er na 45 minuten met een 0-0 stand de kleedkamers werden opgezocht.
In de tweede helft werd het duel levendiger en werd er stevig gestreden. Zo probeerde Nwofor enkele malen de Alkmaarse verdedigers af te troeven door flink door te jagen en teisterde Wolters met een afstandspoeier de lat. Aan de andere kant moest Mäenpää enkele malen handelend optreden en stond de doelpaal een Alkmaarse voorsprong in de weg.
Enkele minuten voor tijd was het Henriksen die dan toch de 0-1 voor de gasten liet aantekenen, waarna Ortiz kort voor het eindsignaal de 0-2 op het bord zette. Hierdoor werd deze editie van de Herman Teeuwen Memorial door AZ gewonnen en de gasten ontvingen uit handen van de familie Teeuwen de Herman Teeuwen Bokaal.

VVV-Venlo - AZ 0-2 (0-0)
  • Scheidsrechter: Van de Graaf
  • Gele kaart(en): Gudelj (AZ)
  • Scoreverloop: 84. Henriksen (0-1); 90. Ortiz (0-2)
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Promes (76. Janse), Altheer en Donkers (62. Balkestein); Sevinç (76. Leemans), Otsu en Gijzen (62. Kruijsen); Wolters (84. Schroijen), Nwofor (90. Van Crooy) en Khalouta (79. Elito)