zaterdag 19 juli 2014

Voorbereidingswedstrijd nr 4: Wittenhorst - VVV-Venlo 0-3

Zaterdagavond 20 juli was het veld van VV Wittenhorst het decor voor de oefenwedstrijd tussen VV Wittenhorst en de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf.

Het speelveld lag er fantastisch bij, zeker nadat FC Porto, dat de afgelopen weken trainde op het veld van deze eersteklasser, het veld met zijn eigen 'groundsmen' onder handen had genomen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Daarna werd er afgetrapt en probeerden de geelzwarten met vroeg storen de tegenstander onder druk te zetten. Dat leidde niet direct tot grote kansen, al wisten de Venlonaren wel twee keer de lat te raken. Net voor rust werd het Horster verzet dan toch gebroken: Otsu scoorde na goed voorbereidend werk van Nwofor. Het schot van de Japanner was onhoudbaar voor de keeper van Wittenhorst en zo gingen beide teams met een 0-1 stand de rust in.

Na rust werd het al vrij snel 0-2: Nwofor leek te gaan scoren, maar met een uiterste krachtinspanning wist de keeper hem van een doelpunt af te houden. Maar Promes kreeg daardoor een niet te missen kans die hij dan ook verzilverde en zo de Venlose voorsprong verdubbelde. Nog geen tien minuten later was het Otsu die aan mocht leggen voor een vrije trap aan de linkerzijde van het doel. Alles en iedereen verwachtte een voorzet, maar de Japanner besloot direct op het doel te schieten. Zo verraste hij zijn medespelers en tegenstanders, want de bal verdween in het doel van VV Wittenhorst. Deze treffer bleek ook de laatste van de wedstrijd te zijn en zo wonnen de geelzwarten deze wedstrijd met 0-3.

Zaterdag 26 juli is de Herman Teeuwen Memorial in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -. Tegenstander is dan AZ uit Alkmaar. De wedstrijd begint om 19:00 uur en is gratis toegankelijk voor onze seizoenkaarthouders. Tickets kosten 6 euro, kinderen t/m 14 jaar betalen de helft.

Wittenhorst - VVV-Venlo 0-3 (0-1)  . Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Scoreverloop: 45. Otsu (0-1); 49. Promes (0-2); 56. Otsu (0-3)

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens; Schroijen (46. Fleuren), Promes (80. Donkers), Balkestein (46. Leemans) en D'Alberto; Altheer (40. Sevinc), Otsu (80. Van Crooy) en Kruijsen (80. Hendriks); Wolters (46. Elito), Nwofor (80. Simmons) en Khalouta (46. Gijzen).