woensdag 16 juli 2014

Randy Wolters scoort tegen FC Porto

Op woensdag 16 juli was Sportpark In de Wieën in Venray het decor voor de oefenwedstrijd tegen FC Porto. Het Venrayse sportpark was goed gevuld en de talrijke Portugese supporters zorgden voor een sfeervolle ambiance.

Onder een brandende zon floot scheidsrechter Blom voor de aftrap op het uitstekend geprepareerde speelveld. In de beginfase was FC Porto de bovenliggende partij, maar de Venlose verdediging, met proefspeler D'Alberto als rechtsback, bleef redelijk eenvoudig overeind. Zelf kregen onze geelzwarten ook enkele kansen en net voor rust werd het zelfs 1-0: Schroijen zette goed door, haalde de achterlijn en legde de bal panklaar voor de inkomende Wolters. Die schoot de bal bekeken achter de Portugese doelman en zo werd er gerust met een Venlose voorsprong.

In de tweede helft stond, zoals gebruikelijk bij oefenduels, een compleet gewisseld Venloos elftal op het veld. Met de drie A-junioren in het team én een duidelijk scherper FC Porto was het een compleet andere wedstrijd dan in de eerste helft. FC Porto combineerde en scoorde snel en binnen een half uur werd de achterstand omgebogen in een 1-6 voorsprong. Het slotakkoord was echter voor de equipe van Maurice Steijn en zijn technische staf: nadat nieuweling Elito al hard op de paal schoot na een Venlose aanval, was het Sevinç die de bal hard binnenschoot na goed voorbereidend werk van Nwofor. En zo eindigde de vermakelijke wedstrijd onder de Venrayse zon met 2-6 en was het nog lang gezellig op het volle sportpark.

Aanstaande zaterdag speelt VVV-Venlo zijn volgende oefenwedstrijd. Op sportpark Ter Horst is Wittenhorst dan onze tegenstander. Deze wedstrijd begint om 19:00 uur. Tickets kosten 5 euro en voor kinderen t/m 12 jaar geldt een entree van 3 euro.

VVV-Venlo - FC Porto 2-6 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• 90. Sevinç (2-6)

Opstelling VVV-Venlo eerste helft: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en D'Alberto; Schroijen, Altheer en Gijzen; Wolters, Khalouta en Otsu

Opstelling VVV-Venlo tweede helft: Verstappen; Kruijsen, Ascroft, Vilters en Donkers; Van Crooy, Leemans en Sevinç; Hendriks, Nwofor en Elito