zaterdag 12 juli 2014

Oefenwedstrijd nr 2: EVV ECHT - VVV-VENLO 0-1

Op zaterdag 12 juli was Sportpark 'In de Bandert' in Echt het toneel voor de tweede oefenwedstrijd van VVV-Venlo in aanloop naar het begin van seizoen 14|15. De ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf trof na moedervereniging VVV'03 nu topklasser EVV als tegenstander.

De geelzwarten speelden de eerste helft met testspeler Mohammad in de verdediging en Wintjens in het doel. De mannen uit Echt boden goed weerstand en het lukte de Venlonaren niet om de Echtse keeper te passeren, waardoor met een 0-0 ruststand de kleedkamers werden op gezocht.

De tweede helft begonnen de Venlonaren met een nagenoeg ongewijzigd elftal: alleen keeper Verstappen nam de plaats in van Wintjens. Na een kwartier spelen werden alle 10 veldspelers ook gewisseld, waarbij ook proefspeler Müller zijn opwachting mocht maken. Na 73 minuten mocht jongeling Shaquille Simmons zijn tweede doelpunt in de selectie van VVV-Venlo laten aantekenen: een afvallende bal werd door de rappe aanvaller keihard in het dak van het EVV-doel geschoten, waarmee de Venlonaren hun gewenste voorsprong hadden. Dit doelpunt zou uiteindelijk het enige van deze oefenwedstrijd zijn. Het duel eindigde in mineur voor de hoofdklasser uit Echt: keeper Peeters moest met een zware enkelblessure per brancard het veld verlaten.

Op woensdag 16 juli oefent VVV-Venlo tegen de Portugese grootmacht FC Porto. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het veld van SV Venray. Deze wedstrijd begint om 18:30 uur op Sportpark De Wieën en voor een zitplaats betaal je 15 euro. Staanplaatsen kosten 5 euro en kinderen t/m 12 jaar mogen voor 3 euro naar binnen.

EVV - VVV-Venlo 0-1 (0-0)

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens (46. Verstappen); Fleuren, Promes, Altheer en Mohammad; Sevinç, Kruijsen en Gijzen; Wolters, Otsu en Khalouta

Opstelling VVV-Venlo na 60 minuten: Verstappen; Müller, Balkestein, Ascroft en Donkers; Leemans, Schroijen en Hendriks; Cooper, Van Crooy en Simmons. Scoreverloop: 73. Simmons (0-1)