vrijdag 8 augustus 2014

VVV-Venlo wint seizoensopening van jong FC Twente

Op vrijdag 8 augustus ging voor de spelers van Maurice Steijn en zijn technische staf seizoen 14|15 van start. Om 20:00 uur was Seacon Stadion - De Koel - het decor voor de seizoensouverture tegen Jong FC Twente.

Met dezelfde basiself als in de laatste oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht gingen de Venlonaren van start en op de bank waren Post en Joppen na lang blessureleed weer van de partij. Het duurt lang voordat de eerste kans te noteren is en na 15 minuten is Mäenpää attent wanneer een bal door de verdediging dreigt te schieten. Hij is attent en weet de bal met een sliding voor een instormende Twentse aanvaller weg te werken ver buiten zijn doelgebied. Met 20 minuten op de klok is het Dyon Gijzen die het bal opent: met een bekeken schot verschalkt hij Bednarek en brengt hij de geelzwarten op 1-0. Daarna gebeurt er weinig in de eerste helft op het gebied van doelkansen, maar is er alleen malheur op het personele vlak: eerst moet Khalouta in de 40e minuut noodgedwongen het veld verlaten met een blessure en enkele minuten later is het Promes die ten koste van een rode kaart Zschusschen neer moet halen. De Venlonaren halen verder ongeschonden de rust.

Daar besluit Steijn om Donkers in de kleedkamer achter te laten en hem te vervangen door Joppen. De back blijkt dus fit genoeg om één helft te kunnen spelen en mag gelijk aan de bak in een team met één man minder. Toch blijft het gevaar van de Twentenaren in eerste instantie beperkt en is de eerste kans voor de geelzwarten: Wolters besluit echter zelf te schieten en Bednarek redt simpel. Even later is het nieuweling Elito die alleen doorstoomt tot in het Twentse doelgebied. Oog in oog met Bednarek is hij echter niet koelbloedig genoeg en de Venlose voorsprong blijft daardoor staan op een doelpunt. De Venlose voorsprong komt echter nauwelijks in gevaar en met enkele snelle flitsen hopen de geelzwarten de bevrijdende tweede treffer te scoren. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen passeert Wolters op een lekkere manier enkele tegenstanders, maar besluit vervolgens voor eigen succes te gaan. Zijn schot gaat echter hoog over en daarmee blijft het spannend in Seacon Stadion - De Koel -. Met Post voor Nwofor proberen de Venlonaren de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt boven het stadion, houden de Venlonaren het hoofd erg koel. Met een waar kunststukje gaat hij in het eigen strafschopgebied door zijn knieën en laat hij de bal via zijn borst naar Mäenpää springen. De Twentenaren weten zich geen raad met de man-meer-situate en ondanks het veelvuldig balbezit krijgen de roodhemden nauwelijks doelrijpe kansen. En zo weten de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de eerste wedstrijd van seizoen 14|15 winnend af te sluiten en kan het team zich voor gaan bereiden op de eerste uitwedstrijd.Volgende week wacht in Den Bosch namelijk de plaatselijke FC, waarbij de Venlonaren op jacht gaan naar de eerste driepunter buitenshuis dit seizoen.

VVV-Venlo - Jong FC Twente 1-0 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 20. Gijzen (1-0)
  • Scheidsrechter: Gerritsen
  • Gele kaart(en): Altheer (VVV-Venlo); Yahaya; Bleker (Jong FC Twente)
  • Rode kaart(en): Promes (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 3.400

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Donkers (Joppen); Kruijsen, Gijzen en Altheer; Wolters, Nwofor (74. Post) en Khalouta (40. Elito)

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek; Kwee, Yahaya (65. Nthuli), Bijen en Bleker; Van der Heyden, Daniels en Tanda; Zschusschen, Oosterwijk en Schütte