vrijdag 22 augustus 2014

VVV-Venlo wint thuis van De Graafschap met 1-0

Vrijdagavond 22 augustus stond de eerste wedstrijd van het dubbele weekend op het programma. De mannen van Maurice Steijn en zijn staf speelden die avond in ons eigen Seacon Stadion - De Koel - tegen De Graafschap. Met Post en Otsu in de basis had onze trainer weer twee spelers die terugkwamen van een blessure en fit genoeg waren om te starten. Ook Khalouta kon na zijn oogblessure weer vanaf het begin mee doen.

Overtreding op Randy en gele kaart voor Robin Pröpper
De wedstrijd tegen de blauwwitten uit Doetinchem had een klein kwartier nodig om op gang te komen, maar vanaf dat moment golfde het spel op en neer. Eerst probeerde Kruijsen met een diepe bal Gijzen te lanceren, maar dat lukte net niet. In de tegenstoot omspeelde Vermeij listig Joppen, maar hij stuit op Mäenpää. Vervolgens een gele kaart voor Pröpper en daarna twee kansen in 5 tellen voor Khalouta, maar beide pogingen strandden in de doelmond. Even later is het toch Khalouta die scoort: een mooie afgemeten voorzet van Fleuren wordt door de sterke aanvaller prachtig onderkant lat achter de kansloze Heusinkveld gekopt. Zo hebben de Venlonaren de voorsprong te pakken die ze zo graag wilden en moet De Graafschap aan de bak. De geelzwarten maken goed gebruik van de ruimtes die zo ontstaan, maar moeten ook opletten om niet een tegentreffer uit een Doetinchemse uitval tegen te krijgen. In korte tijd mogen de Venlonaren drie corners achter elkaar nemen, maar die leiden niet tot echte kansen. De Graafschap stelt daar in de eerste helft aanvallend weinig tegenover: Mäenpää ziet eenmaal een kopbal van dichtbij net naast de voor hem goede kant van de paal verdwijnen. Met een 1-0 stand worden de kleedkamers opgezocht.
Ook hier kreeg dader Nathaniel Will een gele kaart voor

Daar komen dezelfde 22 spelers weer uit die aan de tweede helft mogen beginnen. De geelzwarten zoeken meteen de aanval wat resulteert in een corner en een gevaarlijke vrije trap. Tweemaal van de voet van Wolters, tweemaal weet de Doetinchemse verdediging de bal weg te werken. Even later is er een poeier uit de tweede lijn van De Graafschap waar Mäenpää de nodige moeite mee heeft. De daaropvolgende corner zeilt echter hoog over. De Graafschap heeft zichtbaar moeite met de Venlose dadendrang en wordt regelmatig via de zijkanten overlopen. Helaas voor de geelzwarten is de eindpassing dan vaak niet zuiver en vergeten de Venlonaren zichzelf zo te belonen met een doelpunt en dus een comfortabelere voorsprong. Zo lang het 1-0 staat blijft het gevaar van een duur tegendoelpunt op de loer liggen. Dat heeft De Graafschap ook in de gaten en langzaam maar zeker zoeken de mannen van trainer Vreman meer en meer de Venlose helft op. Maar de verdediging van VVV-Venlo houdt stand, mede doordat Mäenpää wederom een uitstekende partij staat te keepen. Hij weet zijn ploeg er meermaals doorheen te slepen, vooral op een schot van dichtbij door Nathaniel Will is de Fin met een uitstekende reflex de uiteindelijke winnaar. Tien minuten voor tijd krijgen de Venlonaren twee goede mogelijkheden. Eerst vuurt Schroijen hard op het doel en even later is het Khalouta die van dichtbij rakelings langs het vijandige doel kopt. Maar de bevrijdende tweede treffer blijft vooralsnog uit. Die blijkt uiteindelijk ook niet nodig te zijn: de treffer van Khalouta was uiteindelijk de enige van de wedstrijd. En zo weten de Venlonaren wederom een thuiswedstrijd met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Net als tegen Jong FC Twente door een doelpunt in het eerste kwart van de wedstrijd. Twee thuiswedstrijden, twee overwinningen en nul tegendoelpunten. Maandag wacht FC Oss in het Brabantse land.

VVV-Venlo - De Graafschap 1-0 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 22. Khalouta (1-0)
  • Scheidsrechter: Mulder
  • Gele kaart(en): Gijzen (VVV-Venlo); Pröpper, Will (De Graafschap)
  • Toeschouwers: 4.100
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Joppen en Schroijen; Kruijsen, Post (74. Sevinç) en Gijzen; Wolters (89. Elito), Khalouta en Otsu (62. Van Crooy)

Opstelling De Graafschap: Heusinkveld; Will, Pröpper, Van de Pavert en Cavlan; Lazic, Linssen (82. Echcharaf), Koolhof en Tarfi (69. Van Ewijk); Vermeij en Vida (76. Hulst)