maandag 25 augustus 2014

VVV-Venlo in slotminuut langs FC Oss

Maandagavond 25 augustus stond de tweede wedstrijd van het 'dubbele weekend' op het programma. De mannen van Maurice Steijn en zijn staf speelden die avond in Oss tegen de plaatselijke FC.

Binnen de minuut was de eerste kans voor de geelzwarten (die overigens in het blauw speelden): Otsu mocht uithalen en keeper Hengelveld had de grootste moeite om het harde schot op het natte veld te pareren. Maar tot zijn geluk zag de keeper de bal nog net naast gaan. Daarna was het bijna 15 minuten lang aftasten door beide ploegen en waren er geen kansen te noteren. Daarna mochten de Venlonaren tweemaal in korte tijd een vrije trap nemen op een kansrijke positie: eerst vanaf rechts, na een overtreding op Otsu en vervolgens recht voor het doel op 17 meter na een overtreding op Post. Twee keer pakten de Venlonaren het cadeautje niet uit, beide vrije trappen liepen op niets uit, al had Hengelman de grootste moeite met het harde schot van Khalouta. De eerste grote Osse kans was in de 24e minuut: in een wirwar van spelers meende een Osse aanvaller de trekker over te kunnen halen en zo de 1-0 te laten aantekenen. Maar daar dacht Mäenpää anders over en met een uiterste krachtinspanning weet de Finse goalie de bal weg te werken en zo zijn ploegmaten voor een achterstand te behoeden. Net na het half uur krijgen twee Venlonaren een gele kaart in kort tijdsbestek. Zowel Kruijsen als Balkestein moeten op het matje komen bij scheidsrechter Berben en krijgen geel getoond na overtredingen op het middenveld. En omdat Promes in een eerder stadium al geel had gekregen, was het verdedigende centrum van de Venlonaren gewaarschuwd. In het resterende gedeelte van de eerste helft waren er geen kansen meer te noteren, waardoor beide teams met de brilstand de kleedkamer opzochten.

Daar kwamen na 15 minuten dezelfde 22 spelers uit en zo begonnen beide teams ongewijzigd aan het tweede bedrijf. De eerste kans in de tweede helft is voor de Ossenaren: Van Veen omzeilt de buitenspelval, maar wederom is het Mäenpää die zijn ploeg op de been houdt met een schitterende redding op het schot van de opkomende roodwitte. Minder dan 10 minuten later is het wél raak, maar nu voor de Venlonaren. Otsu lijkt te veel tijd nodig te hebben in de vijandelijke zestien, maar hij krijgt alle tijd van de Osse verdediging. En dus mag hij de hoek uitzoeken en schiet hij de bal achter Hengelman: 0-1. In de 67e minuut krijgen de Venlonaren weer een corner. Ditmaal weet Wolters vanaf links de bal precies op het hoofd van de beresterke Balkestein te mikken. Die ramt de bal hard achter de verslagen Hengelman tegen de touwen en laat zo de 0-2 op het scorebord zetten. De wedstrijd lijkt gespeeld. Lijkt, want 5 minuten later moet Mäenpää na enkele saves achter elkaar dan toch capituleren op een kopbal van Opoku: 1-2. Met nog 20 minuten te gaan probeert FC Oss er nog minimaal een punt uit te sleuren, maar de Venlonaren blijven verdedigend bij de les en blijven aanvallend op zoek naar de zijkanten om zo de roodwitte verdediging onder druk te zetten. Maar toch weet Oss nog te scoren. In de 82 minuut is er een worsteling in de Venlose zestien, waarbij FC Oss een penalty claimt. De scheids gebaart dat er doorgespeeld moet worden. Dat doet Van Veen ook en hij schiet de 2-2 binnen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd is een verre uittrap van Mäenpää het begin van een curieus doelpunt: een Osse verdediger en keeper Hengelman worden het blijkbaar niet eens wie de bal nou weg moet rossen. Khalouta heeft daar geen boodschap aan en ontfutselt de bal. Hij kapt, draait en zoekt uiteindelijk de verre hoek uit om de 2-3 binnen te schieten. In de 4 minuten blessuretijd blijven de Venlonaren kalm aan de bal en zo weten zij beide wedstrijden in dit Engelse weekend winnend af te sluiten.

FC Oss - VVV-Venlo 2-3 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 55' Otsu, 67' Balkestein, 72' Opoku, 82' Van Veen, 90' Khalouta
  • Scheidsrechter: Berben
  • Gele kaart(en): Piqué (FC Oss); Promes, Kruijsen, Balkestein (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 1.100

Opstelling FC Oss: Hengelman; Jansen, Piqué, Kok en Stuij van den Herik, Van den Ouweland, Kamaci (62. Opoku) en Janssen; Falkestein (70. Mathieu), Van Veen en Bakx

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Joppen; Schroijen (72. Altheer), Post (88. Gijzen) en Kruijsen; Wolters, Khalouta en Otsu (59. Elito)