vrijdag 15 augustus 2014

1e uitwinst blijft uit

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl...
Op vrijdag 15 augustus stond voor de spelers van Maurice Steijn en zijn technische staf de eerste uitwedstrijd van seizoen 14|15 op het programma. Om 20:00 uur was het Brainwash Stadion het decor voor de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Trainer Maurice Steijn en zijn staf hadden even moeten puzzelen om de basisopstelling samen te stellen: Promes was geschorst, Khalouta en Donkers waren niet fit genoeg om te beginnen. Zo werd het centrale duo gevormd door Joppen en Balkestein, de andere vrijgevallen plaatsen waren voor Schroijen en Elito.

De wedstrijd begon met twee felle ploegen die elkaar geen ruimte wilden geven en kort erop zaten. Het eerste gevaar was voor de blauwwitten: uit een corner werd de bal hard ingekopt, Mäenpää redt, maar de bal blijft hangen in het Venlose strafschopgebied. Uiteindelijk wordt hij opgeriumd en komt VVV-Venlo met de schrik vrij. Daarna probeerden de Venlonaren enkele malen via de flanken de verdediging van FC Den Bosch te omspelen, maar dat leidde niet tot echte kansen in het eerste deel van de wedstrijd. Net voor het half uur lijkt Quekel buitenspel te staan, maar hij mag door van scheidsrechter Sanders. Hij vuurt hard op het Venlose doel, maar Mäenpää redt bekwaam. Even later is het aan de andere kant Appels die handelend moet optreden wanneer Kruijsen hard uit de tweede lijn schiet. De daaropvolgende corner wordt door Balkestein naast gekopt. Door enkele malen slordig balverlies aan Bossche zijde mag VVV-Venlo een paar keer oprukken, maar zonder succes. Na 35 minuten is er een goede Venlose aanval over de rechterkant. Elito weet de bal op maat bij Schroijen te krijgen en die soleert door de blauwwitte verdediging. Zijn voorzet wordt net voor de eerste paal tot corner gewerkt. Deze wordt echter niet goed genomen door Wolters, waardoor ook hier geen doelkans uit voortkomt. Aan de andere kant is het Quekel die op een listige manier de bal weet te verlengen, maar Mäenpää ziet de bal voorbij zijn doel lopen. Quekel is de grootste plaaggeest van de Venlonaren en net voor het rustsignaal weet hij zich op pure kracht voorbij Balkestein te werken, maar wederom blijkt Mäenpää een sta-in-de-weg voor de spits van FC Den Bosch. Hij maakt het schot in de korte hoek onklaar en zo moeten de beide teams zonder te scoren de kleedkamers opzoeken.


Na de pauze blijven Nwofor en Scrhoijen achter in de kleedkamer. Zij worden vervangen door Khalouta en Post. Laatsgenoemde gaat op de plaats van Altheer spelen, die centraal in de verdediging gaat staan. Joppen verhuist naar de backpositie. FC Den Bosch mag na een paar minuten twee keer achter elkaar een corner nemen. De eerste wordt door Mäenpää verwerkt, de tweede wordt opgeruimd door Elito. Aanlsuitend is Wolters er snel vandoor, maar zijn strakke voorzet kan niet door een Venlose aanvaller geraakt worden. VVV-Venlo wordt sterker en vooral op het middenveld worden meer en meer duels gewonnen, maar het lukt in eerste instantie nog niet om de voorwaartsen in stelling te brengen. FC Den Bosch heeft zichtbaar meer moeite met de Venlonaren, maar krijgt toch de ultieme kans om op 1-0 te komen: Balkestein maakt hands in zijn eigen zestien en Sanders geeft een strafschop. Mäenpää toont wederom zijn waarde in deze wedstrijd en weet de inzet van Maguire onschadelijk te maken en hij houdt zo zijn ploeg op de been. Uit een standaardsituatie is VVV-Venlo gevaarlijk: Kruijsen gooit in, Khalouta mikt de bal precies op het hoofd van de inkomende Elito en zijn kopbal verdwijnt maar nét langs de paal. Maar het eerste doelpunt valt aan de andere kant, want in 68e minuut moet de Finse goalie van VVV-Venlo dan toch capituleren: Ceria weet de bal met veel gevoel richting de verre bovenhoek te sturen, buiten bereik van Mäenpää. Zo komt FC Den Bosch op een 1-0 voorsprong. De Venlonaren proberen de achterstand om te buigen en weten met veel strijd de nodige duels te winnen, maar het ontbreekt ze aan echte uitgespeelde kansen. De geelzwarten mogen nog van geluk spreken wanneer Ceria een crossbal onderschept maar zijn vizier niet scherp heeft staan: zijn inzet verdwijnt naast het doel. En zo houdt VVV-Venlo het verschil op een doelpunt en hoopt het op een ingeving van de voorhoede. Maar met nog iets meer dan 5 minuten op de klok is het wederom Ceria die scoort: een snelle aanval van FC Den Bosch over meerdere schijven komt de bal uiteindelijk bij de Italiaan terecht die voor de tweede keer de bal achter Mäenpää weet te werken en zo de 2-0 op het bord zet. De prima keepende Mäenpää voorkomt even later erger door een hard schot van Ceria uit zijn doel te ranselen. De 2-0 blijkt uiteindelijk ook de eindstand en zo weten de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf geen punten mee te nemen uit de Brabantse hoofdstad. Vrijdag 22 augustus wacht in het eigen Seacon Stadion - De Koel - De Graafschap.

FC Den Bosch - VVV-Venlo 2-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik Hier.

  • Scoreverloop: 68. Ceria (1-0); 84. Ceria (2-0) 
  • Scheidsrechter: Sanders 
  • Gele kaart(en): (FC Den Bosch); Elito, Altheer, Post (VVV-Venlo) 
  • Toeschouwers: 3.700 
  • Bijzonderheden: Maguire (FC Den Bosch) mist penalty 


Opstelling FC Den Bosch: Appels; Rutten, Boddaert, Hofstede en Van Huijgevoort; Van den Broek, Lurling en Maguire; Ceria (90. Van der Sande), Quekel (64. Thomassen) en Kabran (74. Belterman)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Joppen en Schroijen (46. Post); Kruijsen, Gijzen en Altheer; Wolters, Nwofor (46. Khalouta) en Elito (82. Van Crooy)

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten