vrijdag 29 augustus 2014

2 rode kaarten kost VVV-Venlo de wedstrijd

Vrijdagavond 29 augustus om 20:00 uur stond de derde thuiswedstrijd in Seacon Stadion - De Koel - op het programma voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf. Tegenstander die avond was FC Emmen.

Na vier minuten schiet er een bal door de verdediging, waarbij Bergkamp alleen op Mäenpää af mag gaan. Met een tackle weet de Finse goalie de boomlange spits het scoren te beletten. Onreglementair, oordeelt scheidsrechter Lindhout. Hij geeft de Emmenaren een strafschop en tot overmaat van ramp een rode kaart aan de doelman. Met Wintjens (voor Otsu in de ploeg) in de kist mag Bannink van 11 meter aanleggen. De keeper is kansloos op zijn inzet, en de roodwitten leiden al vroeg met 0-1. De Venlonaren hebben even nodig om van deze tik te herstellen, maar al snel is er nog maar weinig te zien van de numerieke meerderheid van FC Emmen. Ondanks de ondertalsituatie is het namelijk VVV-Venlo dat zich terug in de wedstrijd knokt. Een goede loopactie van Kruijsen wordt nog net gestopt door de verdediging, maar de daarop volgende vrije trap wordt binnengeschoten door Post: 1-1. Daarmee is de Venlose aanvalshonger nog niet gestild: de geelzwarten blijven geconcentreerd spelen en proberen met diepe ballen Wolters en Khalouta in stelling te brengen. Laatstgenoemde wordt bij een hoge voorzet van Wolters omgekegeld door keeper Meerink, maar de scheidsrechter geeft een aanvallende fout. Net na het half uur leidt een corner tot paniek in de verdediging en een gele kaart voor Seip. Vervolgens gaan enkele Emmenaren ruziemaken met elkaar en mogen de Venlonaren een vrije trap nemen op 22 meter van het Emmense doel. Een kolfje naar de hand van Wolters. Die poeiert keihard op de vuisten van Meerits. Vijf minuten voor de pauze weer een Venlose vrije trap. Wolters mikt de bal precies op het hoofd van de vrijstaande Promes. Die heeft alle tijd en ruimte, maar kopt de bal naast het doel. Nog geen 100 tellen later ligt de bal achter Wintjens: een afstandschot van Olijve vliegt binnen en zet de Drenthenaren weer op voorsprong. De tweede helft, die met dezelfde 21 spelers begint waar de eerste helft mee eindigde, laat nog steeds een aanvallend VVV-Venlo zien. Binnen 5 minuten na rust zijn er al twee mogelijkheden voor de Venlonaren: eerst is het Post die uit de draai net naast het doel schiet, even later zet Wolters scherp voor op Khalouta, die de bal net niet genoeg kan toucheren met zijn hoofd om voor écht groot gevaar te zorgen. Maar de intenties van de geelzwarten zijn duidelijk: strijden en aanvallen, op zoek naar de gelijkmaker.

Die plannen worden al vroeg verstoord, want ook in de beginfase van de tweede helft is het scheidsrechter Lindhout die met een rode kaart zijn stempel op de wedstrijd drukt. Nu is het Promes die in kan rukken na een overtreding op Bergkamp. In het tumult wat aansluitend ontstaat is het Wintjens die ook nog eens geel ziet. Met negen tegen elf proberen de Venlonaren nog te vechten voor wat ze waard zijn, maar met twee spelers minder is dat nauwelijks te doen. Enig gevaar komt nog uit standaardsituaties, maar het vizier van Balkestein (kopbal na een vrije trap) stond niet goed afgesteld om voor gevaar te zorgen. Aan de andere kant is het Wintjens die zijn ploeg behoedt voor een nog grotere achterstand. Ondanks de numerieke meerderheid is FC Emmen erg onrustig aan de bal. De roodwitten lijken niet goed te weten wat ze met de ruimte moeten doen en lopen vaak achteruit. Hierdoor kunnen de Venlonaren opschuiven en op bepaalde momenten staat iedereen op Wintjens na op de Drentse helft. Dat leidt echter niet tot uitgespeelde kansen, maar er is ook weinig gevaar in het Venlose doelgebied. In de 78e minuut is het toch echter FC Emmen dat de voorsprong verder uitbouwt: een afstandschot van Peters verdwijnt via de binnenkant van de paal achter Wintjens. Enkele minuten later staat dezelfde Wintjens oog in oog met Bergkamp. Ditmaal komt de lange doelverdediger wel als winnaar uit de strijd en blijft de stand 1-3. Even later mag Wintjens driemaal achter elkaar handelend optreden en eenmaal krijgt hij van Joppen de helpende hand toegestoken. Met kunst- en vliegwerk blijft het 1-3, totdat Altheer de bal achter Wintjens werkt en zo onfortuinlijk de 1-4 op het bord zet. En zo weten de Venlonaren helaas niet hun derde wedstrijd in een week winnend af te sluiten. Na het vrije interlandweekend volgt de uitwedstrijd tegen MVV in Maastricht.

VVV-Venlo - FC Emmen 1-4 (1-2)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 6. Bannink (0-1 (pen.)); 20. Post (1-1); 41. Olijve (1-2); 79. Peters (1-3); 89. Altheer (1-4 (e.d.))
  • Scheidsrechter: Lindhout
  • Gele kaart(en): Joppen, Wintjens, Wolters (VVV-Venlo); Seip (FC Emmen)
  • Rode kaart(en): Mäenpää; Promes (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 4058
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Joppen; Altheer, Post en Kruijsen; Wolters (85. Nwofor), Khalouta en Otsu (4. Wintjens)

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Pedro, Seip en Jallo (52. do Rosario Almeida); Rozema, Olijve en Bannink; Resida (75. Deul), Bergkamp en Peters (82. Laghmouchi.