vrijdag 1 februari 2013

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles; Randy Wolters "Matchwinner"

Al in de 9e minuut was er het lage schot in de verre hoek van Randy Wolters. Ralf Seuntjes speelde Randy Wolters aan en de aanvaller schoot van ong. 25m de 1-0 binnen. Er werd daarna niet meer gescoord, wel hard gewerkt op het steeds slechter wordende veld. De "Matchwinner" werd ook "Man of the Match", maar wat veel belangrijker was dat de overwinning gehaald was op een stijdende manier waarin iedereen hard werkte:  "Door elkaar en voor elkaar."

Sportieve revanche voor FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles

FC Den Bosch heeft vrijdagavond op een sportieve manier revanche genomen voor het teleurstellende resultaat in de bekerwedstrijd tegen AZ. Door een schitterend doelpunt van Randy Wolters op een uitstekende voorzet van Ralf Seuntjens wist de actieve buitenspeler van grote afstand de doelman van Go Ahead te passeren. FC Den Bosch viel op door een tomeloze inzet met een sterk collectief en een niet aflatende werklust. De overwinning kwam daardoor nauwelijks in gevaar.
Randy Wolters ziet zijn schot binnengaan.

Randy Wolters juigt en toont in gebarentaal "Respect"
 Met een gelegenheidsachterhoede bestaande uit Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede en Daan van Dinter gaven de Bosschenaren nauwelijks iets weg en dat op een zeer zwaar en moeilijk te bespelen veld, tegen een sterke tegenstander. Doelman Keven Begois zag er na afloop dan ook niet uit, maar desondanks liet de van een blessure herstelde Belg zien weer in een uitstekende vorm te verkeren. Randy Wolters en de in de basis spelende Enzio Boldewijn waren zeer goed op dreef en dat resulteerde al snel in gevaarlijke situaties voor het Deventer-doel. Binnen tien minuten kwam de beloning toen Ralf Seuntjens een uitstekende pass gaf op Randy Wolters, die van grote afstand in de uiterste hoek binnenschoot. Ook Enzio Boldewijn kreeg na een klein half uur de bal goed aangespeeld door Seuntjens, en met links kon hij vanuit een moeilijke omschakeling bijna doelman Nick Marsman verrassen. Randy Wolters kopte vervolgens rakeling naast uit de daaropvolgende hoekschop. Even later trok Boldewijn naar binnen, maar zijn inzet werd door de Deventer-goalie tot hoekschop verwerkt. In het laatste deel van de eerste helft werd Go Ahead enkele keren gevaarlijk, maar de Bossche verdedigingslinie gaf geen krimp.
Randy Wolters met de controle na een hoge bal.

Er werden pittige duels uitgevochten
Na rust was FC Den Bosch opnieuw de beter spelende ploeg. De hard werkende Seuntjens kreeg de eerste kans om te scoren maar de keeper stopte de bal en de meegelopen Tom van Weert kwam net te kort. Een eerste echte kans van de bezoekers ontstond na 54 minuten toen een scrimmage voor het doel van Kevin Begois bijna tot een tegentreffer leidde. Het laatste halfuur speelde FC Den Bosch met Ilias Zaimi voor de moegestreden Tom van Weert en loste Bart van Brakel Randy Wolters af. Ook Istvan Bakx maakte zijn come back als vervanger van Enzio Boldewijn. In de 74e minuut een hilarisch moment toen Benjamin van den Broek soleerde en doelman Marsman met een rare ingreep de bal omhoog zag wegspringen en voor hem gelukkig naast zag gaan. Even moest Kevin Begois nog laten zien terug van weggeweest te zijn, toen na balverlies van Bart van Brakel Quincy Promes een hard en zuiver schot op doel loste.

In de slotfase ging Go Ahead alles of niets spelen en moest FC Den Bosch nog enkele (onnodige) gevaarlijke vrije trappen toestaan. Gelukkig gingen die er niet in en zo kon FC Den Bosch na afloop weer eens genieten van een dikverdiende overwinning op een van de betere ploegen uit de Jupiler League. Maandag volgt al weer de volgende wedstrijd in De Vliert. Die avond is FC Eindhoven de tegenstander.

FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 1-0 (1-0) .Voor alle foto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Tim Hofstede, Jeffrey Buitenhuis, Daan Van Dinter; Enzio Boldewijn (68' Bart Van Brakel), Jeffrey Vlug, Benjamin Van den Broek, Randy Wolters (82' Ilias Zaimi); Ralf Seuntjens (57' Istvan Bakx), Tom Van Weert.