vrijdag 22 februari 2013

Eerste gelijkspel dit seizoen voor FC Den Bosch

Lees het verslag van www.fcdenbosch.nl

In Leeuwarden heeft FC Den Bosch een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Cambuur. Dat betekende het eerste gelijkspel dit seizoen voor de Bosschenaren. Met dit punt mocht de Bossche ploeg tevreden zijn omdat Cambuur toch één van de betere ploegen in de Jupiler League is. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd waarin de Friezen de licht bovenliggende partij waren, maar FC Den Bosch waar mogelijk de aanval probeerde te zoeken.




Bij FC Den Bosch startte Ralf Seuntjens - na zijn goede invalbeurt afgelopen maandag tegen FC Dordrecht - in de basis hetgeen ten koste ging van Enzio Boldewijn. Door de reeks van overwinningen ging FC Den Bosch met enig vertrouwen de strijd tegen Cambuur aan, en probeerde in die beginfase de aanval te zoeken om daarmee ook de verwachte stormloop van Cambuur te ontregelen. Na een kwartier spelen kwam de gevaarlijkste man van Cambuur Tighadouini na een snelle omschakeling door maar zijn schot ging een half metertje naast. De rappe linkervleugelspits was even daarna de Bossche verdediging te snel af maar zijn voorzet kwam niet bij spits Hemmen aan. Een vrije trap van Bakker was vervolgens een prooi voor Kevin Begois. De Bossche doelman was heel aardig op dreef want even later had hij een formidabele redding op een inzet van linksback Van der Laan die na een dubbele één-twee voor het doel was vrijgespeeld. Aan Bossche zijde kreeg Benjamin van den Broek een grote kans nadat doelman Telgenkamp een schot van Tom van Weert maar half kon verwerken. Helaas ging het schot over. Ook Jeffrey Vlug kreeg een tweetal schietkansen maar dat leverde opnieuw niets op. Een kopbal van Jeffrey Buitenhuis na een corner trof wel doel, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat hij blijkbaar in het doelgebied doelman Telgenkamp onregelementair had aangevallen. Vlak voor rust deed Tighadouini zich weer opmerken, maar doelman Begois wenste niet te capituleren.

Na rust kwam bij Cambuur aanvaller De Leeuw in het veld en gingen de Friezen met nog meer strijdkracht naar voren. In die fase kwam FC Den Bosch minder aan aanvallen toe en moesten ze vooral tegenhouden. Cambuur was echter niet nauwkeurig in de afronding en anders stond daar altijd weer Kevin Begois die duidelijk voor een "clean sheet" ging. Cambuur bleef vol op de aanval spelen en leek na een corner door middel van een verraderlijk hakje van Van der Laan op voorsprong te komen, maar ook daar had Begois goed het oog in en pakte de bal. Bij FC Den Bosch kwamen Van Brakel en Boldewijn in het veld voor de moegestreden Seuntjens en Wolters. Voor FC Den Bosch kwam Tim Hofstede nog in een schietpositie, maar zijn schot vloog over het doel. Tot diep in de slotfase bleef het uitkijken voor een verdwaald schot maar FC Den Bosch bleef overeind en mocht tevreden zijn met dit eerste gelijke spel van het seizoen.

sc Cambuur - FC Den Bosch 0-0) . Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Jelle de Bock, Daan van Dinter ; Jeffrey Vlug, Benjamin van den Broek, Tim Hofstede, Randy Wolters (75' Enzio Boldewijn); Ralf Seuntjens (64' Bart van Brakel),  Tom van Weert.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten