maandag 18 februari 2013

FC Den Bosch boekt belangrijke overwinning op concurrent

Ook de vierde wedstrijd na de winterstop heeft FC Den Bosch met winst afgesloten. In Dordrecht wonnen de Bosschenaren met 1-2 van de "Schapekoppen". Voor rust viel er weinig te beleven in het GN Bouw Stadion. FC Dordrecht kreeg enkele kansen via Veldwijk en had wat meer balbezit, zonder overigens echt dreigend te zijn. Desondanks was de ruststand 0-1 door een doelpunt van Jeffrey Vlug. Vlak na rust maakte FC Dordrecht gelijk en leek de wedstrijd de verkeerde kant op te gaan. Echter met de inbreng van Ralf Seuntjens kantelde de wedstrijd volledig en was het ook Seuntjens die de winnende treffer binnenschoot: 1-2. Door deze overwinning komt FC Den Bosch op de ranglijst langzaam weer in de richting waar het naar toe wil; een plek die recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs.
Randy Wolters krijgt een knie boven op zijn dijbeen
Iets te nadrukkelijk "er boven op"

Bij FC Den Bosch keerde Jelle de Bock terug in de basis en schoof Tim Hofstede door naar de positie van verdedigende middenvelder. Bart van Brakel nam hierdoor plaats op de bank. Na drie overwinningen op rij was het de vraag of de Bosschenaren ook in Dordrecht tegen een directe concurrent een goed resultaat konden behalen. Voor FC Den Bosch is het In Dordrecht op voorhand nimmer een eenvoudige wedstrijd. De Dordtenaren hebben veel fysiek sterke spelers en spelen opportunistisch. Dat blijkt al in de tweede minuut als de sterke spits Veldwijk in de diepte wordt aangespeeld en de bal maar net naast werkt. De toon is gezet en FC Den Bosch werkt een enigszins moeizame eerste helft af op een al even zo moeizaam bespeelbaar veld. FC Dordrecht is diverse malen dreigend met haar vleugelspelers; de lepe Kalisse aan de ene kant en aan de andere kant de razendsnelle Tano. FC Den Bosch kan daar een spaarzame aanval tegenover stellen en na een actie van Boldewijn komt Vlug een teenlengte te kort om gevaarlijk te kunnen worden. Tegen de spelverhouding in komt FC Den Bosch vijf minuten voor rust dan toch op voorsprong. Een voorzet van de opnieuw uitstekend spelende Moreno Rutten vertrekt naar Van den Broek die de bal panklaar terugkopt op Vlug die vanaf ongeveer de penaltystip met links de bal via de binnenkant van de paal in de lange hoek schiet: 0-1. Vlak daarna breekt Wolters nog eens uit maar schiet met zijn mindere rechterbeen over.

Randy Wolters met een vlammend schot maar helaas ook een goede redding door de goalie

Na rust aanvankelijk een zelfde spelbeeld. FC Dordrecht heeft met twee verse krachten haar aanvallende doelstellingen onderstreept en al na vier minuten wordt de gelijkmaker geproduceerd door Veldwijk, waarbij de verdedigers van FC Den Bosch geen sterke indruk maakten bij het aanpakken van de rechtsback die de assist gaf. Invaller Alisic is even later dicht bij een tweede doelpunt maar de attente Kevin Begois weet de bal nog net te pakken. Dan brengt trainer/coach Jan Poortvliet Ralf Seuntjens in het veld. Met zijn sterke body vormt hij een uitstekend aanspeelpunt, en weet hij ook nog de goede keuzes te maken in de combinaties. De wedstrijd kantelt en na een uur spelen schiet Seuntjens de 1-2 binnen met een droge schuiver in de korte hoek. Direct daarna is FC Den Bosch dicht bij de 1-3 als De Bock na een corner de buitenkant van de paal raakt, nadat Tom van Weert bij de 1-1 ook al eens op de paal had geschoten. Nieuwe mogelijkheden voor Van Weert en Seuntjens leidden niet tot een grotere voorsprong en ook twee schoten van Wolters worden geweerd, waarna FC Dordrecht een slotoffensief startte. In de omschakeling krijgt FC Den Bosch nog diverse mogelijkheden op meer, maar de belangrijke overwinning wordt over de streep getrokken. Door deze hernieuwde overwinning is FC Den Bosch de grote achterstand die het had op een nacompetitieplaats aardig aan het inlopen. Met zware uitwedstrijden voor de boeg naar Cambuur (vrijdag) en Sparta (maandag) mag echter niet te vroeg gejuicht te worden.

FC Dordrecht - FC Den Bosch 1-2 (0-1) . Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Jelle de Bock, Daan van Dinter; Enzio Boldewijn (55' Ralf Seuntjes), Tim Hofstede, Benjamin van den Broek, Randy Wolters (83' Bart van Brakel); Jeffrey Vlug, Tom van Weert (90' Anthony Biekman).