maandag 4 februari 2013

FC Den Bosch boekt 2e winst binnen 4 dagen

FC Den Bosch heeft maandagavond in BrainWash Stadion De Vliert de inhaalwedstrijd tegen FC Eindhoven met 3-1 gewonnen. De wedstrijd bleef lange tijd spannend. FC Den Bosch creëerde vele kansen, maar wist ze zoals vaker dit seizoen aanvankelijk niet tot doelpunten te promoveren. FC Eindhoven kwam er enkele keren gevaarlijk uit via de counter. Tom van Weert scoorde tweemaal, Anthony Biekman (debutant) eenmaal. Namens FC Eindhoven scoorde voormalig FC Den Bosch-speler Anthony van den Hurk nog voor rust de gelijkmaker.

FC Den Bosch had haar opstelling op één plaats gewijzigd, ten opzichte van het duel van afgelopen vrijdag tegen Go Ahead Eagles. Jeffrey Buitenhuis nam plaats in het centrum ten koste van de van een schorsing terug gekreerde Jelle de Bock. Ook Bart van Brakel begon vanaf de bank. Istvan Bakx verving de aan zijn rug geblesseerde Ralf Seuntjens. Al snel waren de bedoelingen van FC Den Bosch duidelijk. Het devies was vroeg storen, proberen snel te scoren, om zodoende de tweede overwinning op rij te boeken. Al na 7 minuten had Istvan Bakx bijna succes, maar via de voet van Joep Zweegers ging de bal er niet in. Ook Jeffrey Vlug had geen succes in de afronding. Via een uitstekende voorzet van Enzio Boldewijn kreeg hij een prima kans, maar voormalig FC Den Bosch-keeper Brahim Zaari redde bekwaam, zij het met enig fortuin. Een doelpunt hing in de lucht, maar ook een combinatie van Benjamin van den Broek met Tom van Weert, waardoor Istvan Bakx de bal voor de voeten kreeg, ging naast het doel. Na een half uur dan toch de dikverdiende 1-0. Randy Wolters bediende Tom van Weert op maat. Zijn eerste inzet werd gestrand, maar de rebound werd via een magistrale omhaal in de uiterste hoek geplaatst. In het laatste kwartier van de eerste helft volgde de ene na de ander goede mogelijkheid om de 2-0 te maken. De prima spelende Istvan Bakx, eerder in de wedstrijd nog behoorlijk lang langs de kant, schoot opnieuw net naast, en op een uitbraak van Jeffrey Vlug zag Randy Wolters tot twee maal toe de bal door Maikel Verkoelen van de doellijn worden gehaald. Vlug zelf kreeg daarop ook nog een kans na uitstekend voorbereidend werk van de hard werkende Tom van Weert, maar de middenvelder kon net niet bij de bal.

Aan Eindhoven-zijde kwam het gevaar voornamelijk van Anthony van den Hurk die met twee snelle vleugelspelers Gianluca Maria en Serhat Koç af en toe gevaarlijk doorkwam. Zo ook in de 36e minuut toen Jeffrey Buitenhuis aan de verkeerde kant dekte en ook doelman Kevin Begois verrast werd door een zuiver geplaatst schot dat in het doel verdween.

Met de 1-1 op het bord begon FC Den Bosch aan de tweede helft, waarin FC Eindhoven gevaarlijker werd. Al snel had Benjamin van den Broek FC Den Bosch op voorsprong kunnen zetten, maar tot zijn grote teleurstelling belandde de bal na 55 minuten precies op de paal. Enkele minuten later was het weer Anthony van den Hurk die Tim Hofstede verraste en ook zijn schot via de paal net naast zag gaan. Ook in de 70e minuut was de spits van Eindhoven dicht bij een treffer, maar nu redde Kevin Begois. Aan de andere kant was Tom van Weert de grote plaaggeest voor de verdedigers van de Eindhovenaren. Alleen zag Randy Wolters hem bij een nieuwe uitbraak over het hoofd toen Van Weert vrijstaand voor het doel had kunnen scoren. Kort daarna maakte Wolters zijn verzuim goed toen hij door de defensie van FC Eindhoven soleerde en gebruik maakte van de door een blessure afgehaakte Joep Zweegers waardoor FC Eindhoven even met tien man moest voetballen. Via een prima geplaatste lob passeerde hij doelman Zaari, maar trof hij de paal. De goed meegelopen invaller Anthony Biekman kon de bal alsnog in het doel werken en zijn debuut opsieren met een belangrijk doelpunt.

De 2-1 werkte bevrijdend en door de ruimte die vervolgens ontstond omdat Eindhoven de aanval zocht, kwamen er nog meer kansen. Maar zoals zo vaak deze wedstrijd lukte het maar niet om te scoren. Zelfs niet toen achtereenvolgens Tom van Weert, Randy Wolters, Benjamin van den Broek, en opnieuw Tom van Weert hiervoor mochten aanleggen in het Eindhovense strafschopgebied. In de 3e minuut van de verlenging was het heel slim van Anthony Biekman om in buitenspelpositie niet door te lopen en de goede meegekomen Tom van Weert in de gelegenheid te stellen doelman Brahim Zaari met binnenkant voet te passeren. De 3-1 was dik verdiend, maar FC Den Bosch had het zich toch onnodig moeilijk gemaakt door vooral in de eerste helft de royale scoringsmogelijkheden onbenut te laten. De tweede competitiehelft is hoe dan ook uitstekend begonnen met twee overwinningen in amper vier dagen tijd en FC den Bosch stijgt weer op de ranglijst. Vrijdag wacht het duel in Emmen. Supporters kunnen dit duel met vrije verkoop bezoeken en bij de kassa bij het bezoekersvak toegangskaarten kopen.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 3-1 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede, Daan van Dinter; Enzio Boldewijn (51' Bart van Brakel), Jeffrey Vlug (68' Anthony Biekman), Benjamin van den Broek, Randy Wolters; Istvan Bakx (90' Emre Bilgin), Tom van Weert.