vrijdag 8 februari 2013

The return to Drenthe & de Meerdijk

Op vrijdag 8 februari 2013 keerde Randy Wolters terug in het UnivĂ© stadion of hoe de supporters het nogsteeds noemen De Meerdijk. 41 weken geleden speelde de Leidenaar zijn laatste competitie wedstrijd in het FC Emmense rood/wit. Deze avond was hij de blauwe tegenstander. Door Emmense supporters toegezongen, door de FC Emmense verdediging zeer nadrukkelijk gezocht en fysiek "flink aangepakt". In Den Bosch namen de Emmenaren de punten mee, omkeerd deden de Boschenaren het zelfde.

Drie op een rij na de winterstop voor FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft in Emmen tegen de plaatselijke FC opnieuw een overwinning behaald. De 1-2 overwinning door twee doelpunten van Tom van Weert betekende al een derde overwinning na de winterstop voor de Bosschenaren. Vooral in de eerste helft speelde FC Den Bosch een heel behoorlijke partij, maar verzuimde om de voorsprong te vergroten. Ook in de tweede helft leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht (alleen een sneeuwbui maakte de controle moeilijker), maar in de slotfase was het toch nog even oppassen met de luchtmacht van FC Emmen. Aan Bossche zijde speelden vooral Rutten en Boldewijn een prima wedstrijd.
minuut stilte ter nagedachte van oud elftalleider Henk Doek

Bij FC Den Bosch keerde Bart van Brakel terug in de basisformatie omdat Istvan Bakx moest afhaken. Hij kampt met een nekhernia, en is vermoedelijk langdurig uitgeschakeld. Wat blessures betreft zit het FC Den Bosch dit seizoen zeker niet mee. Ook een andere aanvaller, Ralf Seuntjens zit in de lappenmand met een rugblessure. Ondanks deze tegenslag kwam FC Den Bosch voortvarend uit de startblokken en scoorde al na drie minuten de 0-1. Een uitstekende combinatie opgezet door Boldewijn en voortgezet door Vlug die met een mooie pass Tom van Weert wist te bereiken. De spits schoot met een droge knal de 0-1 in de benedenhoek. Lang kon FC Den Bosch niet van de voorsprong genieten want een minuut later was het al weer gelijk. Een diepe bal viel ongelukkig op de rug van Hofstede, waardoor de altijd gevaarlijke Ruud ter Heide de gelijkmaker langs doelman Begois kon schieten. Vlak daarna moest Kevin Begois handelend optreden om Ter Heide van een tweede doelpunt af te houden. Daarna was FC Den Bosch de bovenliggende partij. Een actie van Boldewijn die zijn tegenstander dolde en vervolgens bijna Van Weert in staat stelde om zijn tweede treffer te msken. Na twintig minuten was het dan toch raak. Een pass van Boldewijn bereikte Van den Broek die met zijn voorzet Tom van Weert inspeelde, en met een subtiele voetbeweging legde de spits de tweede binnen: 1-2. Een nieuwe aktie van Boldewijn met een voorzet op Van Weert kon door verdediger Van der Linden nog net worden verijdeld voordat onze spits weer gevaarlijk zou worden. Na een pass van Wolters op Van Weert ging de spits voor eigen succes terwijl Jeffrey Vlug in betere positie stond. Het leidde echter allemaal niet tot uitbouw van de voorsprong. Emmen stelde daar alleen een kans van Ter Heide na een half uur tegenover, maar zijn inzet verdween een half metertje over de lat.

Na de pauze bleef FC Den Bosch aandringen voor een derde doelpunt. Schoten van Van Weert, Van Brakel en Boldewijn leverden echter niet het gewenste resultaat op. Ondertussen zette Emmen de spitsen Almubaraki en de lange Weghorst in, maar de verdediging gaf geen krimp. Een schot van Hiariej ging echter nog wel rakelings voorlangs. In de omschakeling kreeg Van Weert nog een uitstekende kans na een goede aktie van Vlug. In de slotfase zette Emmen alles op de aanval en kwam ook nog aanvaller Rojer in het veld. FC Den Bosch bracht verdediger De Bock in de slotfase nog om de verdediging te ondersteunen. Een volley van Ter Heide een minuut voor tijd ging rakelings over, en ook doelman Begois moest nog een bal uit de hoek duiken. Een kans voor invaller Biekman van FC Den Bosch ging in die slotfase ook nog verloren, maar de drie punten gingen in de bus terug naar Oeteldonk.

FC Emmen - FC Den Bosch 1-2 (1-2)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede, Daan van Dinter; Enzio Boldewijn (87' Jelle de Bock), Benjamin van den Broek, Bart van Brakel, Randy Wolters (76' Anthony Biekman); Jeffrey Vlug, Tom van Weert.