dinsdag 29 januari 2013

Trieste aftocht FC Den Bosch in KNVB Bekertoernooi

Lees het verslag van www.fcdenbosch.nl

FC Den Bosch heeft dinsdagavond op een dramatische wijze afscheid genomen van het KNVB Bekertoernooi. Niet alleen verloor de ploeg kansloos in de kwartfinale van AZ (0-5), maar ook vielen er rode kaarten voor Jelle de Bock en Joey Brock te noteren en werd het duel ontsierd door misdragingen van een groep raddraaiers. Met name AZ-aanvaller Jozy Altidore moest het ontgelden. Het duel werd als gevolg van misdragingen in de tweede helft enkele minuten gestaakt door scheidsrechter Wiedemeijer.

De raddraaiers hebben geen enkel idee wat ze de club, de stad, hun supporters en het totale voetbal hebben aangedaan en dat is uiterst triest. Ze hebben FC Den Bosch enorm slecht op de kaart gezet en dat laat bij de organisatie een enorm gevoel van teleurstelling en terneergeslagenheid achter. Er is door vele mensen wekenlang keihard gewerkt om deze wedstrijd tot een succes te maken. Wat een voetbalfeest had moeten worden is uitgelopen op een absolute deceptie. Supporters die al vele jaren met veel plezier komen en hun ziel en zaligheid in deze club steken, blijven nu achter met een gevoel van plaatsvervangende schaamte. Ook zij krijgen als welwillende supporters veel negativiteit over zich heen. Dat steekt ons enorm, maar maakt ons ook strijdvaardig! We doen onze stinkende best om de negativiteit uit De Vliert te verbannen, zodat onze trouwe supporters die al vele jaren komen kijken zich weer welkom kunnen voelen.


Als club doen we er op dit moment alles aan binnen onze mogelijkheden om deze groep aan te pakken. Dit gebeurt in goed overleg met de gemeente en politie. Ook heeft Snijders Advocaten BV ons juridisch advies aangeboden. Zij zullen meehelpen de daders civiel- en strafrechtelijk te vervolgen. Er zijn duidelijke camerabeelden en die worden ‘as we speak’ bekeken.

Er werd ook nog gevoetbald... En vanuit Bossche zijde niet al te best! Al na vijf minuten lag de bal achter doelman Bruno Appels (Kevin Begois is nog altijd geblesseerd) toen Viktor Elm na een corner een teruggelegde bal van Johan Berg Gudmundsson van dichtbij simpel kon binnenschieten. Na 22 minuten volgde de tweede tegentreffer. Bart van Brakel lag geblesseerd op de grond en net toen de spelers van AZ de bal over de lijn wilden spelen en de spelers van FC Den Bosch daarop leken te wachten, stond Van Brakel op en kon AZ begrijpelijk gewoon doorspelen. Adam Maher schoof de bal naar de volledig vrijstaande Gundundsson die diagonaal binnen schoot. Ook de derde treffer, tien minuten later, kwam snel tot stand. Markus Hendriksen en Roy Beerens zorgden voor de aanvoer en Adam Maher zorgde voor de afronding. Drie minuten na deze treffer was het definitief gebeurd met FC Den Bosch toen Jelle de Bock rood kreeg wegens het onderuit trekken van Jozy Altidore in het strafschopgebied. De rode kaart was een zware straf, mede gezien de stand op dat moment, maar op papier we een terechte. De strafschop werd door Altidore zelf koelbloedig verzilverd: 0-4. De vijfde treffer viel in de 61e minuut toen FC Den Bosch door een ongelukkige actie van Joey Brock op Dirk Marcellis (het was zeker geen opzet, maar Brock was wel veel te laat) met negen tegen elf verder moest en Adam Maher scoorde na een slim overstapje van Jozy Altidore.


Waren er dan geen kansen voor FC Den Bosch? Toch wel, al waren ze op een hand te tellen. Twee goede mogelijkheden wist FC Den Bosch te creƫren, waarbij vooral Randy Wolters opviel door zijn tomeloze inzet. Na een klein half uur in de eerste helft leidde een goede combinatie tussen Benjamin van den Broek en Randy Wolters tot een eerste gevaarlijke situatie voor het doel van Esteban, maar Tom van Weert had net te veel tijd nodig om de bal goed aan te nemen. Ook in de herkansing kon Ralf Seuntjens de doelman van AZ niet verrassen. Zijn inzet verdween in het zijnet. De tweede mogelijkheid voor hem kwam kort na rust toen een combinatie met Tom van Weert door Esteban tot hoekschop werd verwerkt.

Aanstaande vrijdag heeft FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles de kans om zich op alle fronten te revancheren. 

FC Den Bosch - AZ Alkmaar 0-5 (0-4)Voor alle foto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Jelle de Bock, Joey Brock; Jeffrey Vlug, Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Randy Wolters (79' Ilias Zaimi);  Ralf Seuntjens (52'  Daan van Dinter), Tom van Weert (65' Enzio Boldewijn).

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten