vrijdag 25 januari 2013

Vriendschappelijk tegen Helmond Sport 1-1

Op vrijdag 25 januari 2013, om 14.00 uur, speelde FC Den Bosch op het kunstgrasveld van MULO/Helmondia een vriendschappelijke wedstrijd tegen competitiegenoot Helmond Sport.

Vanuitgaande dat er dinsdag tegen AZ Alkmaar gespeeld moet worden was het voor de Boschenaren toch wel belangrijk om een wedstrijd in de benen te krijgen. Vandaar dat er nadat de competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht was afgelast een oefenpot tegen Helmond Sport werd gespeeld.

Het was een gelijk opgaande 1e helft waar de gasten in de 22e minuut de 1-0 maakte en Tom van Weert de paal raakte. 10 minuten voor de rust was een merkwaarde botsing tussen Sebastian Stachnik en Randy Wolters. De rappe aanvaller kreeg daarbij van achter een tik tegen zijn kuit en tijdens zijn val kwam hij vreemd neer. Met een hoop pijn verliet de Leidenaar het veld. Achteraf viel de blessure wel mee. Echter de Helmonder Stachnik maakte 3 minuten later bewust een pittige overtreding die hem geel kostte.

Na de rust was het Enzio Boldewijn die van de punt 16m de bal in de verre kruising schoot. FC Den Bosch was de 2e helft beter en Tom van Weert zag zijn schot voor de winnende treffer echter gestopt worden.
Het een nuttige wedstrijd in aanloop naar de komende dinsdag.

Helmond Sport - FC Den Bosch 1-1 (1-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois , Moreno Rutten, Tim Hofstede, Jeffrey Buitenhuis, Joey Brock, Jeffrey Vlug, Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Randy Wolters, Ralf Seuntjens, Tom van Weert. Wissels: Enzo Boudewijn, Jelle de Bock, Ilias Zaimi, Emre Bilgin, Daan van Dinner, stagespelers Robert Pervan & Anthony Biekman.