dinsdag 8 januari 2013

FC Den Bosch verslaat KVC Westerlo 1-2

Lees het verslag van fcdbfans.nl
FC Den Bosch heeft de oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo in een 1-2 overwinning omgezet. Op het oefenveld van de Belgische Tweedeklasser moest men een achterstand slikken, maar Randy Wolters en Anthony van den Hurk draaiden de score om. De circa vijftig toeschouwers, waarvan er welgeteld twee uit Den Bosch kwamen, werden niet bepaald verwend in de eerste helft. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in de eerste vijfenveertig minuten. Westerlo kreeg drie mogelijkheden, maar een schot, kopbal en een-op-een-situatie werden niet afgerond. Aan de andere kant kon Ralf Seuntjens ook een keer alleen op het doel af, maar hij stuitte op de Belgische goalie. Wolters kreeg vlak voor rust een goede schietkans, maar ook hij was niet trefzeker. De enige statistiek die de boeken in ging was de gele kaart die Joey Brock voorgehouden kreeg.

Na een korte rust (er werd gespeeld op een veld zonder kunstlicht) was het al snel raak voor de Belgen. De jonge aanvaller Nick van Belle was er als de kippen bij een voorzet bij de eerste paal binnen te koppen. FC Den Bosch ontpopte zich echter tot de betere ploeg na rust. Met name Tom van Weert was gevaarlijk. Hij testte eerst het houtwerk, zag even later zijn kopbal in de handen van de doelman belanden en stuitte ook bij een 1-op-1 aanval op de Westerlo-sluitpost. Een kwartier voor tijd was het dan toch eindelijk gelijk. Wolters zag zijn vrije trap door de muur gaan en in het net belanden: 1-1.

In de slotfase werd zelfs de volle buit mee teruggenomen naar het trainingskamp in Mill. Een steekbal van Van Weert lanceerde Wolters, wiens voorzet binnen werd getikt door invaller Anthony van den Hurk. Zo boekte FC Den Bosch een prima overwinning op de nummer drie van de een-na-hoogste klasse in Belgiƫ. Daarbij moet worden aangetekend dat Westerlo in de tweede helft met een bijna compleet andere ploeg binnen de lijnen verscheen, maar toch.

KVC Westerlo - FC Den Bosch 1-2 (0-0).

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels; Justin Tahapary, Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede, Joey Brock (46' Moreno Rutten); Benjamin van den Broek (46' Daan van Dinter), Ilias Zaimi (46' Jeffrey Vlug), Enzio Boldewijn (62' Emre Bilgin), Randy Wolters; Tom van Weert, Ralf Seuntjens (69' Anthony van den Hurk).