maandag 23 november 2009

Punt verlies voor Jong FC Utrecht tegen Jong MVV

Op maandag 23 november 2009 speelde Jong FC Utrecht op het eigen trainingscomplex "Zoudenbalch" tegen het Limburgse Jong MVV. I.v.m. het slechte weer werd er gespeeld op het kunstgras en was de bliksem bijna een spelbreker. De doelpunten vielen in de 2e helft. Het laatste, Limburgse, doelpunt viel vlak voor tijd en had eigenlijk niet mogen vallen waardoor Jong MVV één punt mee terugnamen naar het Zuiden.

Dsc06251 Dsc06263 Dsc06264

Met flinke windhozen en regenbuien werd de wedstrijd 10 minuten later aangevangen dan gepland. Het is altijd maar afwachten wie er beter met moeilijke weersomstandheden omgaat. In de 1e helft hadden beiden partijen er evenveel moeite mee en ging de wedstrijd gelijk op. Na 4 minuten was het even schrikken toen Utrecht-goalie Erik Cummins net buiten zijn doelgebied omver gekegeld werd. Gelukkig kon hij zonder problemen verder. Dit was maar goed ook want na een kwartier wist hij in een 1 op 1 in de 16m de bal voor de voeten van de MVV aanvaller weg te tikken. Aan de kant van de Domstedelingen was er in de 23e minuut het schot van Hans Somers op de lat. 3 minuten later was er na een duidelijk buitensituatie het daardoor afgekeurde doelpunt van MVV. In de 27e minuut was er een schot van ruim 25m van Kevin Huijsman wat net naast ging. Doelpuntloos werd er de droge en warme kleedkamer opgezocht.

Dsc06272 Dsc06286 Dsc06306

De 2e helft werd door de Limburgers stevig aangevangen. Nog geen 3 minuten na de aftrap werd Ingmar Maayen op snelheid zeer pittig onderuit gekegeld. De kaart die de scheidsrechter toonde was geel, maar was er een met een zeer donker rood randje. De vrije trap werd door de Limburgers afgeslagen en een snelle counter volgde. De voorzet werd verwonderlijk door niemand aangeraakt, verraste ook de Utrechtse doelman en belandde in het doel, 0-1. Daarna volgde een klein kwartier waarin Jong MVV het betere van het spel had. Daarna kwam de omslag voor Jong FC Utrecht die langerhand het heft in handen namen. In de 65e minuut versnelde linksback Randy Wolters zich tot aan de achterlijn en had hij een goede voorzet die net met de vingertoppen van de MVV-goalie werden beroerd waarna de bal over de achterlijn ging. Vervolgens was er de eerder ingevallen Elson Rosario Almeida die in de 74e minuut de gelijkmaker op het scorebord zette. Met een schot van net buiten de 16m schoot hij raak. Het Utrechtse tempo en de druk naar voren ging omhoog en MVV achteruit. In de 77e minuut zag de Utrechtse aanval de bal net naast gaan. In de 83e minuut werd Jong FC Utrecht een penalty onthouden toen Randy Wolters mee naar voren ging en een mooie één-twee had met Elson Rosario Almeida. Randy Wolters was anderhalve stap in de 16m toen de overtreding op hem gemaakt werd. Echter de arbiter van dienst vond het niets en liet doorspelen. In de 87e minuut was er uit een corner de kopbal van Mark van der Maarel die de 2-1 opleverde. Lang konden de Domstedelingen niet van de voorsprong genieten. Een makkelijk gegeven vrije trap net over de middenlijn belandde bij de 2e paal en kon door zo'n beetje door de kleinste MVV'er ongehinderd worden binnengekopt, 2-2. Met nog 2 minuten op de klok en de extra tijd was te kort voor Jong FC Utrecht om het tij nog een keer te keren. Één punt i.p.v. 3 voor de Domstedelingen.

Jong FC Utrecht - Jong MVV 2-2 (0-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark van der Maarel, Kai Heerings, Mike van der Kooij (70' Edwin Soenarto), Randy Wolters, Leroy George, Hans Somers, Kevin Huijsman, Ingmar Maayen (57' Elson Rosario Almeida), Frank van der Zwan, Erixon Danso (70' Atilla Yildirim).