maandag 16 november 2009

Jong FC Utrecht door naar de 1/4 finale ronde in de KNVB beker voor Beloftenteams

Op maandag 16 november 2009 speelde Jong FC Utrecht voor de achtste finale ronde voor de KNVB beker voor beloftenteams tegen Jong Veendam. De Domstedelingen wonnen, net als eerder in de competitie, met 3-0 van de Noorderlingen.

In de eerste knock-out ronde werd er voorzichtig begonnen aan de wedstrijd. Beiden teams speelden iets te voorzichtig en in een iets te laag tempo. Jong FC Utrecht had een licht overwicht en had de iets betere kansen. Na een kwartier kopte Gevéro Markiet de bal naast de goal en vanaf de achterlijn weer voor de goal bij de 2e paal. Helaas was de verdediging van Jong Veendam net iets sneller. Ken van Mierlo had de grootste kans om in de 1e helft de score te open. Nadat Frank van der Zwan in de 16m de bal goed breed lag kon de middenvelder probleemloos op goal schieten, helaas schoot hij naast. Met over en weer wat vrije trappen en corners waarbij de verdediging de betere was waren alle kansen benoemd en werd er met de zogenaamde bril-stand gerust.

Dsc06134 Dsc06145 Dsc06146

In de 2e helft ging het tempo af en toe iets omhoog. Jong Veendam hanteerden vaak de lange bal richting hun snelle rechteraanvaller. Bij Jong FC Utrecht had Randy Wolters wederom een basisplaats op linksback, dus met de snelheid aan die kant zat het wel goed. De Domstedelingen bleven de betere en langzaam gingen de mogelijkheden meer richting kansen. Na een half uur in de 2e helft was er commotie na het laat afvlaggen van een vermeend Veendams doelpunt. Het blijft een vreemde situatie als de vlag pas omhoog gaat nadat de speler die in buitenspelpositie liep de bal aanraakt. In de 77e minuut was het wel raak voor Jong FC Utrecht toen Randy Wolters een goede pass gaf aan Frank van der Zwan die op zijn buurt Erixon Danso bediende. De laatste kon binnen de 16m de 1-0 op het scorebord zetten. Daarna ging het snel. In de 82e minuut behield Kevin Huijsman in de 16m goed het overzicht en met het balletje breed op Leroy George was de 2-0 een feit. In de 86e minuut was het wederom Leroy George die helemaal vrij voor de goal werd aangespeeld en de bal goed langs de Veendamse keeper schoot. Het was geen grootste wedstrijd maar met deze winst is Jong FC Utrecht door naar de 1/4 finale ronde.